De ani de zile circula ipoteza existentei unei retele de galerii subterane ininteriorul Bucegilor. Unii spun ca ar fi o retea care comunica pe sub pamant cupiramidele din Egipt, altii cred ca acolo se ascund baze secrete pe care nimeni nu ar trebui sa le cunoasca, iar altii merg chiar pana intr-acolo incat sustin ca ar fi o retea construita de civilizatii extraterestre care monitorizeaza atent tot ce se intampla pe pamant.
Despre aceste tuneluri, a caror existenta este amplu dezbatuta, dar nu a fost confirmata, se spune ca nu ar exista doar sub muntii Bucegi, ci in intregul arc carpatic, iar de ele se leaga mai multe legende.
In vremea dacilor se spune ca acestea erau cunoscute doar de preoti si de cateva capetenii. Tunelurile aveau fie un rol strategic, fie ascundeau tezaurul neamului, iar secretul retelei subterane din Bucegi a ajuns doar la cei care aveau menirea de a-l proteja.
Anumite masuratori au aratat ca exista doua tuneluri care traverseaza muntii din zona masivului Bucegi pana in apropiere de Pestera Ursilor, din Carpatii Occidentali. Se spune, de asemenea, ca exista galerii care comunica prin munte cuRetezatul si Raraul (masivul Ceahlau), pe ale caror varfuri ar fi fost, la fel ca pe Varful Omu, sanctuare care formau „Triunghiul de aur” al Daciei.
Cei care s-au ocupat cu masuratorile in Bucegi dar si in celelalte masive din Carpati au intocmit o posibila harta a retelei subterane din muntii nostri si au constatat cu uimire ca tunelurile nu sunt dispuse haotic, ci formeaza conturul unui lup imens, cu gura cascata, al carui cap este in Muntii Apuseni, iar coada coboara pana aproape de Pietrosita, judetul Dambovita. Aceasta constatare duce cu gandul la steagul de lupta al dacilor, un sarpe cu cap de lup, si la faptul ca lupul simboliza in credinta dacica inteligenta, dreptate si nesupunere dar si, potrivit legendei, un ajutor si un protector in momente grele.