De ziua iei

Astăzi de Ziua Internaţională a Iei pe dealul Osoiu, unul din cele două ce mărginesc frumosul noastru oraş, a avut loc o şezătoare ce a avut drept scop redescoperirea tradiţiilor şi a portului popular.

SAM_2388

Cei prezenţi, adunaţi cu mic, cu mare, au putut asculta „Legenda lui Moina” (cel ce a dat numele Oraşului şi pe cea a lui Luca, după care a fost numit cartierul Lucăceşti), cântece populare şi bineînţeles au dansat hora moldovenească.

SAM_2360

Verdele ierbii a fost împiestriţat cu scoarţe tradiţionale, coşuri de răchită, ulcele de lut, linguri de lemn adunate de prin podurile bunicilor şi nu în ultimul rând iile lucrate cu multă migală (cam 120 de ore fiecare), după cum a povestit una din participantele la şezătoare, care se poate mândri cu asemenea minunăţii.

SAM_2381

SAM_2380

SAM_2382

Chiar dacă soarele a fost acoperit de nori, voia bună, curiozitatea şi frumuseţea locului au luminat sufletele celor prezenţi.

Acţiunea a fost organizată de un grup de tineri entuziaşti de la A.I.C.R. cărora trebuie să le fim recunoscători pentru că aduc lumină, culoare, suflu proaspăt şi reuşesc să spargă monotonia urbei noastre.

SAM_2379

SAM_2378

 

4 gânduri despre „De ziua iei”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s