Drumeţie la „Piatra cu trei ceaune”

Plecat-am şapte din Moineşti

Şi cu puştimea doişpe

În pas voios peste poteci

De dealuri şi pădure.

196

039

Am pornit dimineaţa devreme spre o destinaţie încă necunoscută mie şi familiei.

Vremea se anunţa plăcută şi ar fi fost păcat să nu profităm de ea pentru a face noi descoperiri în împrejurimile oraşului.

După aproximativ 30 de minute de mers pe cărări abrupte, am intrat într-o pădure de conifere. Aerul proaspăt şi răcoros, covorul de frunze şi conuri, ciripitul păsărilor, ne îndemnau să mergem mai departe, încărcându-ne cu energie.

Au mai trecut alte 30 de minute prin pădure, după care am ajuns într-o poiană numită „La Bălcuri”, continuîndu-ne drumeţia pe poteci umbrite de arini, printre care se rătăcise şi un molid, apoi am intrat într-o pădure de foioase. Cel mai mult fiind admiraţi  mestecenii, cei mai bătrâni copaci din pădure – deoarece au albit deja. 🙂

063

065

Trecând pe lângă o tufă imensă de urzici, copiii, fără a şti despre  ce plantă este vorba, au fost îndemnaţi de unchiul lor glumeţ să intre în mijlocul ei, garantându-le că astfel nu vor mai face reumatism niciodată :)… bine că am reuşit să-i opresc la timp.

076

Din loc în loc, ca şi cum o imensă mână nevăzută şi-ar fi răsfirat degetele printre care a scăpat pietrele, am întâlnit bucăţi de stâncă, rătăcite prin păduri, facând pe unii dintre noi să se întrebe dacă nu cumva au fost aduse acolo de extratereştri, altora întărindu-le credinţa că pe acele locuri au fost munţi.

053

134

Am ajuns şi la celebra „piatră cu trei ceaune”.

SAM_2496

SAM_2498

Au urmat „şedinţa foto”, grătar, distracţie, voie bună, întorcându-ne spre seară cu o stare de oboseală plăcută care ne-a ajutat să dormim neîntorşi până a doua zi.

Uitasem să vă spun că la întoarcere am întâlnit şi un şarpe care a atras imediat copiii împrejurul lui, un licurici, câte o frăguţă rătăcită printre conuri de brad, sau pâinişoare şi chitărci.

157

156

A fost o experienţă ce merită repetată!

165

180

Reclame

2 gânduri despre „Drumeţie la „Piatra cu trei ceaune””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s