Curcubeul diamantului

diamant-1

Îl simţise scrâşnind prin nisipul fierbinte, împungându-i talpa goală. Se aplecă şi-l cuprinse în căuşul palmei. Părea un bulgăre de zahăr pe care îl vazuse de atâtea ori în vitrina băcăniei de pe strada pe care crescuse. Îşi amintea cum îşi turtise nasul de geamul acela, în fiecare zi, până când mama sa avusese suficienţi bănuţi să i-l cumpere.

Încercase să muşte din el, dar dinţii săi nu erau suficient de puternici, pe atunci, pentru a-l putea fisura. Îl ascunsese în locul său secret şi îl privea zilnic, bucurându-se că are şi el ceva doar al lui, chiar şi o bucată de zahăr candel.

Îşi pipăi fruntea de parcă ar fi vrut să alunge acele amintiri şi se descoperi cu pumnii încleştaţi, neputând nici acum să renunţe la obiectul ciudat ce îi stârnise atâtea gânduri.

Din senin se porni o ploaie caldă de vară, care îi biciuia obrajii de parcă ar fi vrut să-i şteargă gândul ce părea a se ivi luminos, vesel şi atunci deschise mâna pentru a vedea dacă se va topi. Zâmbea gândindu-se că stropii vor spăla bucăţica aceea de zahăr din palma sa, luând cu ei şi amintirile nu tocmai fericite…

Dar picăturile alungaseră doar praful de pe obiectul găsit, scoţând la iveală sclipiri diamantine în toate culorile curcubeului. Îl simţea din ce în ce mai cald şi mai viu, trimiţându-i în tot corpul vibraţii calde, înteţindu-i pulsul, ameţindu-l parcă. Avea o atingere plăcută, aproape umană, ca a unui suflet pereche descoperit pe neaşteptate.

Se simţea prins ca într-o vrajă din care nici nu îşi dorea să scape. Era un diamant adevărat care i-ar fi oferit o viaţă îndestulată cu mulţi ani în urmă, când totul era mult mai greu. Ar fi putut plăti cu banii obţinuţi pe el tratamentul mamei sale care acum nu mai e, ar fi putut să-şi plătească taxele la facultate fără să se spetească muncind, ar fi putut…

Acum e al lui şi îl va păstra în locul secret, cum a păstrat acum mulţi ani în urmă bucăţica aceea de zahăr candel. Nu-l va arăta nimănui. Îl va privi zilnic, ca pe o promisiune a fericirii ce se lăsa încă asteptată. Nu se va despărţi niciodată de el, chiar dacă….

Reclame

2 gânduri despre „Curcubeul diamantului”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s