De ziua îmbrățișărilor

Eu, astăzi, mi-aș îmbrățișa toate spaimele, nehotărârile, lașitățile și le-aș tine atât de strâns, încât, să le sară ochii aceia haini cu care mă privesc uneori, sleindu-mă de puteri.

Eu, astăzi, aș putea să îmbrățișez o anumită situație confuză în care mă aflu, iar când voi accepta faptul că nu pot face nimic pentru a o schimba, că face parte din viața de zi cu zi, chiar dacă nu este confortabilă, lăsând-o doar să fie, atunci și numai atunci, îmi voi fi învățat lecția ce trebuia învățată. Pierzându-și importanța nu va mai avea același efect devastator, nu va mai reveni iar și iar.

Eu, astăzi, ar trebui să pot trage învățăminte din fiece experiență pe care viața mi-a adus-o în cale îmbrățişând-o așa cum a venit, lăsând-o să-și urmeze cursul firesc, păstrând doar ceea ce este bun, chiar dacă a fost greu, sau a răscolit trăiri.

Acceptarea ne deschide calea spre liniștea sufletească, iar lupta cu morile de vânt chiar nu își are rostul.

Eu, astăzi, aleg să fiu un om mai înțelept, mai bun și dat fiind că e ziua îmbrățișărilor vă trimit vouă, tuturor, un zâmbet şi o îmbrăţişare.

3733

imagine:

12 gânduri despre „De ziua îmbrățișărilor”

 1. Tu esti mai buna, mai inteleapta, mai frumoasa in suflet și pe chip decat multi cei care cred ca sunt dar nu vor avea niciodata nesigurante. Eu iți imbratisez fricile și le iau cu mine, caci pe unele le cunosc și, poate, daca tot le stiu și s-au rezolvat..poate le anulez și pe acestea. Azi, te imbratisez mai mult ca ieri și mai putin ca mâine, multumindu-ți pentru tot ce mi-ai dăruit și pentru fiecare vindecare neceruta, nesperata. Te imbratisez cu drag, fata mea curcubeu!

  Apreciat de 1 persoană

   1. …m-ai invatat atat de multe, nefăcând niciun efort, fiind doar tu, asa cum esti. Ma bucur doar ca am fost pe faza sa vad si sa simt. Puteam fi tot fugara aia care uneori nu se opreste decat prin frane bune si solide, de la altii. Ai fost frana mea, te imbratisez din nou.

    Apreciat de 1 persoană

 2. 🙂 Recunosc ca nu am stiut ca exista o astfel de zi. Nu stiu cum mi-a scapat ceva atat de important! 🙂
  Am descoperit foarte tarziu ideea ca nu trebuie sa-mi risipesc energia cu lucruri pe care este evident ca nu le pot schimba. Pare un lucru simplu dar nu este deloc asa!
  Inca mai lucrez la acest capitol. Intre timp mai infloresc cuvinte, ca aici:
  http://suzanamiu.blogspot.ro/2014/08/cuvinte-inflorite-frica.html

  Te imbratisez cu drag si sa ai grija de curcubeul tau!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s