Eroi pentru o zi

Cu toţii am putea fi regi sau regine, eroii tuturor pentru o zi, sau doar ai persoanelor dragi ce aşteaptă alinare. Şi eu am avut regele meu, acela pe care orice fetiţă îl găseşte în tatăl ei, purtându-l în suflet o viaţă, ca pe modelul ideal de bărbat, căutând asemănări cu acesta în partenerul pe care urmează a-l alege la vârsta maturităţii.

Şi boala aceea cumplită ce a răpit, aproape fiecăruia dintre noi o fiinţă dragă, ce ne face să dorim să fi putut fura timp, să-l fi înşelat cumva, pentru a mai rămâne alături încă o zi, măcar.

Cei de la Postmodern Jukebox s-au gândit, în cinstea unuia din cei mai mari artişti ai lumii ce anul acesta a pierdut lupta inegală cu boala, să doneze toate încasările rezultate din vânzarea coverului realizat după melodia cântată de David Bowie-Heroes, cercetărilor făcute în scopul învingerii acestui flagel, interpretată într-un anume fel de către Nicole Atkins, a cărei voce cu inflexiuni calde dar, în acelaşi timp, atât de pătrunzătoare, atinge suflete.

Lăudabil gest ce ar trebui urmat de cât mai mulţi dintre noi.

Poate, tocmai de aceea, această melodie este una dintre preferatele mele, amintindu-mi de eroul copilăriei mele, de bunătatea ce sălăşluieşte în fiecare dintre noi aşteptând doar să iasă la lumină, de ajutorul necondiţionat pe care îl putem oferi celor ce au nevoie, chiar şi  un simplu gest binevoitor, un zâmbet, o încurajare.

Acesta ar fi doar unul dintre motivele care m-ar îndemna să merg la concertul din data de 29 mai la Sala Palatului, susţinut de această trupă incredibilă, ce reuşeşte să transforme hiturile pop contemporane în piese musicale cu un sound unic, aducând când a jazz, când a cabaret de epocă, când a soul, cu parfum muzical diferit, oarecum retro şi totuşi atât de actual şi vibrant, potrivit pentru toate vârstele şi preferinţele muzicale.

Bună a fost idea lui Scott Bradlees când a înfiinţat această trupă, cu o orchestră mică dar puternică în acelaşi timp, ce reuşeşte să ne facă să uităm în ce epocă trăim, de fapt, aducând un aer de secol trecut în interpretările sale de neuitat.

I, I will be king
And you, you will be queen
Though nothing will drive them away
We can be heroes, just for one day
We can be us, just for one day.

2q3t_source

2 gânduri despre „Eroi pentru o zi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s