Viaţa merită trăită

citate_despre_viata

 

Când curajul şi încrederea ne sunt scut, ne avântăm în necunoscut, în tot ceea ce ne ofera viaţa zi de zi, fără a pune ceva la îndoială.

Încrederea în propriile forţe, în capacitatea de a accepta şi trăi totul, exact aşa cum vine, este dată de o inteligenţă nativă, ce nu pune la îndoială puterea de a trece cu bine peste orice provocare care ne apare pe cărările vieţii.

Curajul de a răspunde acestora, orice s-ar întâmpla, este, de asemenea, o forma de inteligenţă.

Atunci când neîncrederea apare, ridicând un zid în jurul nostru, curajul şi încrederea îşi pierd din forţă, lăsându-ne mai slabi, fără vlagă, ca şi cum am orbecăi în căutarea unei raze de lumină salvatoare. Tot ceea ce ni se întâmplă, tot ceea ce ne provoacă, acum, în acest moment, va dispărea curând fără urmă.

Cu mintea deschisă să avem curajul să ne trăim viaţa, răspunzând oricaror provocări, să zâmbim, să iubim, să fim fericiţi.

Să îmbrăţişăm cu încredere clipa de acum, dezlegându-i misterul pas cu pas, fără a căuta explicaţii în afara noastră, simţind totul în adâncul inimii.

Deci: curaj şi încredere!

Viaţa merită trăită, fără tipare fixe ce ne-ar arăta drumul cel bun, este în continuă mişcare, este un mister, o provocare ce trebuie acceptată. 🙂

imagine:

7 gânduri despre „Viaţa merită trăită”

  1. Eu cred ca suntem buni la teorie. Putini oameni am intalnit sa iși rezolve propriile probleme cu curaj și incredere dar mai mereu credeau in rezolvarea celor care nu erau ale sale, am și scris despre asta, parca. Totuși, stiu, din experienta, ca cei ce au curaj..au o stralucire aparte și un optimism care inunda. Tot e bine.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s