Supă de pui pentru suflet

Zilele vacanţelor de iarnă cu zăpadă abundentă sunt deliciul tuturor copiilor, nici unul dintre noi nefăcând excepţie de la asta.

Îmi amintesc cum după ore nesfârşite de zburat cu săniuţa peste derdeluşuri improvizate pe orice pantă, după marile bătălii cu bulgări şi cazematele improvizate ad hoc, ce nu aveau prea mari şanse să ne apere de furia „inamicilor”, intram în casă cu mâinile şi picioarele sloi, nici o pereche de mănuşi, sau încălţăminte, oricât de bună ar fi fost, nereuşind să ne protejeze total.

Umblam ca nişte roboţei teleghidaţi în căutarea hranei ce avea să ne încălzească stând lipiţi de caloriferele din fontă ce duduiau de căldură.

Mama ne aştepta, afişând o supărare închipuită, cu apa caldă pregătită, cu hăinuţe uscate şi pufoase dar, cel mai folosit remediu în acea vreme pentru a evita, sau combate răcelile rămânea supa de pui, iar cei ce aveau norocul să intre în posesia unui pui crescut la curte, nu într-o crescătorie, nici prea mare, nici prea mic, potrivit de gras şi fraged, puteau crede că au descoperit leacul perfect.

Copilăria a trecut, supa de pui rămânând medicamentul perfect pentru zilele reci, ce ne încălzeşte nu doar mâinile şi picioare reci, ci şi sufletul.

Tocmai despre asta era vorba, despre „Supă de pui pentru suflet” şi autorul celor 7 cărţi ce s-au aflat pe lista de bestseller-uri ale revistei New York Times, concomitent, deţinând astfel un record mondial.

Jack Canfield, omul din spatele acestor cărţi şi a proiectului cu acelaşi nume, ce a ajutat mii de manageri de top, agenţi de vânzări, antreprenori şi oameni obişnuiţi de toate vârstele, să obţină performanţe în carieră şi în viaţa de zi cu zi, soseşte în data de 10 martie, la Cluj Napoca, pentru a prezenta seminarul „Principiile succesului”, oferind,  tuturor celor interesaţi, principiile şi metodele prin care se poate ajunge la succes, pe care le-a studiat timp de 40 de ani.

Cei ce vor să-şi împlinească visurile, în mod sigur, vor fi alături de trainerul ce a pregătit cei mai mulţi milionari.

Aşa cum supa de pui reuşeşte să ne încălzească, inducându-ne o stare de bine, face ca răcelile să treacă mai uşor, parcă, tot la fel, cele mai multe din problemele cu care ne confruntăm zi de zi şi cărora, încă, nu le-am găsit soluţia salvatoare, ar putea fi rezolvate mai uşor sub îndrumarea unei persoane ce are ani de experienţă în „tratarea” acestora.

Vă invit deci, la Cluj, pentru a participa la o provocare inedită de a ne schimba în bine vieţile.

8 gânduri despre „Supă de pui pentru suflet”

  1. Eu și motivaționalele și cu oamenii de bine ce ne invata „despre” nu mă voi impaca niciodata. Am vrut sa scriu ceva, pornind de la un cunoscut, care acum se vrea speaker și propovăitor pentru lucruri ce combina cuvinte ca leadership, dezvoltare personală și alte minuni de gen, ca nici nu știu cum se scrie, dar nu vreau sa supar pe nimeni, asa ca ma intorc la basmele mele. Este evident ca unii oameni au lucruri de daruit, iar altii sunt la primire. Eu oricum sunt defecta. Nici yoga nu pot face, mă trezesc cu o mie de ganduri pe secunda, deci detasare ioc. Dar asta cu „supa de pui” e genială in conceptie..

    Apreciat de 1 persoană

      1. Avem nevoie de mare hotărâre și curaj pentru a ne înfrunta punctele slabe, pentru a învinge balaurii care ne bântuie uneori, iar dacă altcineva a făcut-o înaintea noastră și ne poate da un sfat pertinent, eu cred că merită ascultat.

        Apreciază

  2. Am luat si eu cartea recent. Inca nu am citit-o. Asa ca nu voi inscrie nici un articol in campanie. Poate nu toti oamenii care scriu aceste carti sunt exceptionali, poate e doar o moda, dar tare as fi vrut ca sa fi citit ceva de acest gen cand eram mai tanara.
    Chiar daca doar o singura idee e buna sau exceptionala, poate fi scanteia care-ti modifica drumul. Si daca suntem norocosi, sa ne intalnim cu ea in timp util…
    Succes la concurs!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ai dreptate! Scânteia care ne poate ajuta să ne transformăm poate sări de oriunde, atunci când ne așteptăm mai puțin. După ce vei citi cartea, să-mi spui ce influență a avut asupra ta, sunt tare curioasă. Mulțumesc, Suzana! 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

VeroVers

Versuri din tinereţe - şi nu numai

ganduri

" Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele, până când lumea mea prelungă şi în nesfârşire se face coloană sau altceva mult mai înalt şi mult mai curând". Nichita Stanescu.

Micile Mizerii

POVESTE CU PERSONAJE IMAGINARE, CONŢINUT AMBIGUU ŞI SFÂRŞIT NEDEFINIT

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

why is a raven like a writing desk?

writing letters to my thought mates

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Mala Teaha

photography, painting & color

lt.mala

ca o filozofeala si-n loc de...

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

Spațiu dedicat evoluției personale

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com