Liniştea de azi

 

3509 

Azi vreau o linişte ieşită din tipare, o linişte absolută, în care nici un sunet să nu bruieze cumva calmul fără de valuri al mării sufletului meu.

Azi vreau o linişte în care orice gând ivit să se simtă obligat să păşească la fel de uşor ca o pisică ce se pregăteşte să şerpelească peştişorul auriu din vasul acela rotunjit în care acesta pluteşte uşor sau, dimpotrivă, se roteşte şi se roteşte, fără zgomot, în jurul castelului său de nisip.

Azi vreau ca nici o idee năstruşnică să nu-mi tulbure liniştea firească, de început de primăvară, ce poartă flori la pălărie, are zâmbet suav şi soare-n priviri.

Azi, peste liniştea ce mă înconjoară, am să aşez un clopoţel de argint ce va răsuna cu clinchet zglobiu la apropierea oricărei forme de gând, de idee, de materie sau energie, transformându-le pe toate în ghiocel, sau toporaşi, sau orice floare de primăvară cu parfum de verde proaspăt, doar în zgomot nu, în vorbe nu, nici măcar în şoapte.

Azi nu voi avea nici o urgenţă ci, doar, timp suficient să ascult liniştea, să o înţeleg, să o contemplu, să mă contopesc cu ea.

Azi voi decora tăcerile cu şnur alb şi roşu de început de primăvară, de viaţă ce renaşte, de zâmbet zglobiu în culoarea rodiei coapte şi gând neîntinat ca puful de păpădie ce zboară spre înalt la cea mai mică adiere de vânt.

Azi, într-o convexitate de potcoavă aurie, voi aduna surâsuri, uimiri, fericiri şi le voi înfăşura în mantia eternităţii să-mi rămână pe veci clipe magice de sprijin, raze luminoase în nopţile întunecate, far la capăt de drum, “acasă” în momentele de uitare.

Azi totul va rămâne împietrit, în nemişcare, ascuns în clipa prezentă ca un chip de copil dăltuit în cea mai fină marmură ce dăinuie peste secole.

Azi-ul e unic, irepetabil, irecuperabil.

imagine: G+

Din aceeaşi duzină de cuvinte (soare, flori, palarie, snur, potcoava, ghiocel, toporasi, idee, urgenta, peste,pisica, clopotel)  s-au mai ivit şi alte povestiri  pe care le găsiţi la Eddie în tabel.

6 gânduri despre „Liniştea de azi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s