Personaje cu lipici

 

Astăzi vă aduc în atenţie
Fără de nici o pretenţie
Personaje preferate
Din desenele animate
Ce-au încântat copilăria
A mea şi a fiecăruia,
Aducându-ne pe dată
Zâmbetele largi pe faţă,
Clipe dragi, de neuitat,
Cu parfum înmiresmat
De poveste fără griji,
De momente cu sclipici
Petrecute de cei mici,
De cei mari, chiar şi bunici
Lângă ei, eroii noştri,
Animăluţe sau monştri,
Fără să ne săturăm
De-aventuri, în loc să stăm
Cu privirile aţintite
Spre ecran, nedespărţite
De poveştile rulate,
Chiar de erau reluate.

M-aş opri, totuşi, la două dintre cele mai iubite personaje, după părerea mea, pe care este imposibil să nu le cunoaştem fiecare dintre noi, indiferent de vârstă. Aţi ghicit! Este vorba despre Tom şi Jerry.

foto-adevarul

Şoricelul Jerry şi motanul Tom, sunt protagoniştii multor filme de desene animate, hazlii, ce ne-au încântat copilaria, nouă, celor maturi, încântând-o şi astăzi pe a copiilor, alături de care se bucură părinţi şi bunici, deopotrivă, de clipe magice, de destindere, de ieşire din cotidian, chiar întoarcere în timp, la perioada aceea de neegalat fără griji sau frământări.

Unul din fanii înfocaţi ai acestor personaje din desene animate este chiar fiul meu care la orice năzdrăvănie a lor râde fără oprire, cu poftă, iar sunetele acelea colorate mă înveselesc şi pe mine instant, făcându-mă să uit de ceea ce aveam de făcut, alăturându-mă lui, pentru a urmări aventurile acestora.

Jerry, şoricelul cel bucălat, isteţ nevoie mare, cu o viteză de reacţie de invidiat, reuşeşte de fiecare dată să scape cu mare dibăcie din capcanele întinse de “amicul” său. Are o drăgălăşenie aparte, la fel cu aceea a unui copil poznaş, iar dacă nu ar fi un animăluţ simpatic şi simpatizat de toţi cei care îl văd, chiar am putea crede că e un năzdrăvan deghizat.

Pus tot timpul pe şotii, aparând acolo unde te aştepţi mai puţin, are un apetit sănătos, aşa cum ar trebui să îl aibă fiecare copil, iar bunătăţile, indiferent unde ar fi ascunse, par să îl atragă ca un magnet, nu doar cu aspectul lor apetisant ci şi cu miresmele pe care le răspândesc, el dispunând de un simţ al mirosului foarte dezvoltat, bineînţeles. 🙂

Tom, sau Thomas cum îi e de fapt numele, pare a fi un motănel foarte simpatic, cuminte, ce leneveşte în coşul său confortabil, liniştea fiindu-i risipită doar de jucăuşul şoricel. Se transformă într-un apărător înfocat al proprietăţii, al bunătăţilor ce stau frumos aşezate pe rafturile frigiderului sau pe vreo masă ornată pentru petreceri, dar, toate bunele lui intenţii sunt zădărnicite de acelaşi personaj minuscul ce pare să aibă mult mai multă baftă în a-şi satisface dorinţele.

Aşadar, acestea sunt, au fost şi vor rămâne unele din cele mai populare personaje, indiferent de vârsta celor care le urmăresc aventurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s