Duzina de primăvară

 

inflorire 

Un vânticel călduţ ce poartă miros de pământ reavăn anunţă că natura s-a trezit la viaţă, iar primăvara începe a pune stăpânire peste întreg cuprinsul.

Coroana cireşului din faţa ferestrei e încărcată de flori ieşite din muguri  plezniţi peste noapte, nemaiputând reţine izbucnirea petalelor albe ce ne transmit parfum crud, de nou început, promisiuni de fructe roşii, coapte în soare. În curând vor apărea şi frunzele, amestecând cu verde viu beţia de culori a anotimpului ce îşi manifestă primele semne.

Ici câteva zambile, colo candele gălbui, ce par să fi strâns în petalele lor toată căldura soarelui, narcise cu miresme îmbătătoare, toate împrăştie arome inconfundabile, purtând pe frunze picuri de rouă, ca nişte cristale ce reflectă puternic lumina în culorile curcubeului.

Universul îşi urmează cursul său firesc, după reguli bine stabilite, e în plină efervescenţă, dezvoltare, transformare şi  nimic nu pare să-i poată încurca planurile.

Timpul, ce pare că s-a comprimat în ultima perioadă, îşi vede de propriul zbor, fără sunete stridente, lăsând în urmă doar lamentaţii de genul “ce repede a trecut!”, impasibil la frământările noastre, de parcă ar vrea să ne supună la un test al rezistenţei, unul de maturitate neînţeleasă,  – “care pe care”, învingător fiind, până la urmă, ştim cu toţii cine.

Totul e în continuă mişcare, transformare, natura, materia, Universul, lumea întreagă, oamenii, chiar anotimpurile, care nu mai sunt ca odinioară. Ne supunem schimbărilor cu sau fără prea mare plăcere, înaintând prin viaţă cu speranţa în mai bine, mai frumos,  în oameni şi sufletele lor.

Ţi-au sărutat cireşii tâmplele,
Şi-au scuturat pe umeri ploile
Zâmbid candid în întâmplările
Ce schimbă sorţi şi-alungă amintirile.

Dezleg azi zâmbete spre soare
Să umple cerul de culoare,
Din ierni trecute cer iertare
Pământului ce poartă floare.

Cu aceeaşi duzină de cuvinte (muguri, verde, coroana, parfum, cristale, natura, tablou,  zbor, efervescenta, maturitate, sunete, test) s-au mai scris texte frumoase pe care le găsiţi la Eddie în tabel.

 

 

8 gânduri despre „Duzina de primăvară”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s