Aniversare, surprize, oameni frumoşi

Astăzi e ziua fiului meu, Alex, care împlineşte frumoasa vârstă de 10 ani şi bineînţeles că nu putea trece, aşa, ca o zi oarecare, chiar dacă e marţi, o zi de lucru, program de şcoală cu teme pentru a doua zi şi alte lucruri obişnuite.

Surpriza cea mare a venit încă de aseară, de la oameni dragi, care au ales cel mai potrivit moment pentru a ne bucura.

Am primit un colet, iar nerăbdarea nu l-a lăsat să desfacă ambalajul cu atenţie, aproape sfâşiindu-l, iar uimirea prindea proporţii cu fiecare lucruşor descoperit. Le-a pozat, pe fiecare aşa cum a ştiut pe categorii, iar când i-am citit mesajul ce îi era adresat, scris pe prima pagină a uneia dintre cărţile primite, ochii i s-au umezit de emoţie, căci acolo stăteau aşternute nu doar simple cuvinte ci şi o parte din sufletul celei care le-a scris.

847851848853859

10mai2016-Braşov

La mulţi ani, Alex!

Un semn că şi oamenii care nu te cunosc îţi pot fi aproape, prin alţi oameni. Îndrăzneşte în orice vei dori să faci! Eşti mare… de-acum!

Cu drag, din Braşov, Adriana Tîrnoveanu!”

Ochii i s-au umezit de emoţie şi bineînţeles că am împrumutat şi eu starea lui.

Tati a intrat tiptil în cameră, a subtilizat din pachet ceea ce a crezut că i se cuvine şi a dispărut rapid, probabil de teama de a nu se molipsi şi el.

Apoi din ce în ce mai vesel îmi înmâna ceea ce era al meu zicându-mi: „Uite, mami, astea sunt pentru tine! „

Dintr-o „gentuţă trendy-fancy”, au ieşit la iveală o brăţară cu bile mari din cuarţ fumuriu şi agate multifaţetate în culoarea carneolului, piatra norocoasă a zodiei mele, o broşă nostimă ce poate scoate din anonimat orice ţinută şi alte surprize.

858

Dar cadoul cel mai drag sufletului meu, a fost cartea pe care mi-am dorit-o de când am aflat că a luat calea tiparului, dar pe care nu mai speram să o primesc, deoarece ştiam că are un tiraj limitat, numărul persoanelor care o doreau fiind mult mai mare.

E cu autograf, bineînţeles şi pe prima pagină stă scris: „Tu îmi alungi deseori fluturii tăcerii, prin curcubeiele cuvintelor şi îmi dai puterea de a merge mai departe. Pentru toate acestea şi pentru multe altele în plus îţi mulţumesc. Ţie, fata mea curcubeu, cu drag, Povestitoarea, Adriana Tîrnoveanu. 25 martie 2016-Braşov.

Am rămas fără cuvinte, chiar dacă nu era prima dată când mă alinta în acest fel şi-mi transmitea astfel de cuvinte.

Abia aştept să smulg zilelor nebune clipe de răgaz, care vor fi doar ale mele, ale mele şi ale ei, prin tot ce voi descoperi în interiorul acestor coperţi deosebite.

  PovestitoareaAr mai fi multe de spus, dar mă alătur sărbătoritului pentru a încheia o zi minunată cu tort, pizza, suc, invitaţi surpriză şi altele menite să-i facă ziua de neuitat.

La mulţi ani, pui iubit, să-ţi păstrezi zâmbetul cald şi privirea luminoasă mereu!
Nici nu ştiu când au zburat zece ani, dar ştiu că am adorat fiecare clipă petrecută în preajma ta de când ai luat fiinţă şi până acum. 

alex637

Mulţumim, Adriana!

Pentru tot, toate clipele frumoase, toate vorbele bune, încurajările, susţinerea pe care mi le oferi şi abia aşteptăm să vă întâlnim. (Pe tine şi pe Mihai, bineînţeles)

34 de gânduri despre „Aniversare, surprize, oameni frumoşi”

 1. Mereu am primit de la oameni mai mult decat am putut oferi eu vreodata. Asta simt și acum. Mereu oferi curcubeu de emoții. Cu tine am învățat să accept că cele mai faine legături pot veni și pe îndoieli, de care poți scăpa numai prin încredere. Tu știi ce vreau a spune, mi-ai redat cândva senzația că nimeni nu-mi poate lua ceea ce am eu în suflet, ba, dimpotrivă, cu iubire, și prietenie se pot construi multe. Fiul tau are norocul sa fie crescut de părinți de ispravă, îi doresc să fie fericit alături de voi, iar ție îți mulțumesc pentru aceste cuvinte. Cat despre carte, nu uita ca tu ai stiut de cand era in faza de proiect, și fara incurajarea ta, cred ca o lasam balta de atunci. Va astept la Brasov, sa-i aratam lui Alex poteci de padure, iar noi sa bem o cafea și sa mi se para ca miroase …a cirese in jurul meu, deși e doar tutun ..fin.

  La multi ani, Alex! Să vă trăiască băiatul cu zambet cuceritor!

  Apreciat de 3 persoane

  1. La multi ani puiului tau mic si drag ! Sa-ti traiasca sanatos si cu zambetul pe buze, sa-ti aduca bucurii prin tot ceea ce va face in viata si sa te mosteneasca in arta scrisului. In ceea ce-o priveste pe Adriana si darul ei, nu pot decat sa ma inclin inca o data, caci acesti oameni sunt atat de rari si te fac sa te simti atat de bine cand ii ai in preajma. Felicitari !
   La multi ani draga Alex !

   Apreciat de 2 persoane

  2. Eu mă bucur că viaţa mi te-a scos în cale şi am avut clipe minunate împreună, chiar dacă doar la telefon şi online, iar dacă am reuşit să fac ceva bun pentru tine, Adriana, e nepreţuit. Abia aşteptăm să vă întâlnim, să ne bucurăm de timpul petrecut împreună ce va lăsa în urmă frumoase amintiri, să ieşim puţin din monotonie. Sunt tare mândră că am o prietenă scriitoare, aşa cum a zis şi Alex, rămânând uimit de felul în care îmi zici – „fata curcubeu”. Mulţumim, din nou!:)

   Apreciat de 1 persoană

 2. La multi ani, Alex! Sa fii sanatos, norocos si sa ai parte numai de lucruri frumoase ca tine! ❤
  Mmmmm, ce de surprize grozave! Cand am vazut Legendele Olimpului, m-am emotionat de tot. M-am simtit din nou copil… 🙂

  Apreciat de 2 persoane

  1. Cred că ai mare dreptate, cel puţin pentru mine, că e unic. Cât despre tine… mi-aş dori să mă pot molipsi de bucuria ta de a trăi, zburdălnicia ta, felul oarecum copilăresc şi vesel în care alegi să iei provocările vieţii. Chiar îţi dau dreptate, Em! Mulţumesc! 🙂

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Ganduri rescrise

„Cele mai vechi și scurte cuvinte – „da” și „nu” – sunt cele care necesită cea mai multa gândire.” (Pitagora)

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

%d blogeri au apreciat: