Macazul

images

Uneori, aflaţi la o răscruce, ne alegem calea care ni se pare cea mai uşoară. Lăsându-ne furaţi de frumuseţea unei flori de mac, de florile suave din care, mai târziu vor ieşi fructele acelea acrişoare ce ne strepezesc dinţii, dar care au atâtea beneficii, fiind alese tocmai pentru acestea, fructele de măceşe, purtându-ne paşii pe poteci contorsionate, ca firul de macrameu în timpul executării unui model elaborat, uitând că ne-am putea măcelări năzuinţele ce ne urniseră din loc.

Ne risipim pe drumuri ce nu ne mai aparţin, pe cărări alese cândva, despre care am crezut că sunt cele mai bune alegeri şi care, la momentul respectiv, poate chiar au fost, dar, în timp, ne-am schimbat viziunile, aşteptările, simţindu-ne din ce în ce mai inconfortabil în alegerea noastră, ca şi cum cineva ne-ar fi lovit cu o măciucă în moalele capului.

E ca şi cum am încerca să ne bucurăm de o ciorbă acrită cu măcriş, planta care se zice că era venerată de faraonii egipteni, pe care în mod obişnuit o dregem cu borş de putină, iar prima încercare de a ne obişnui cu ea e sortită eşecului.

Continuăm, totuşi, cu încăpăţânare, să rămânem în locul căruia nu-i mai aparţinem pentru că ar fi trebuit să fie bine, pentru că ne-am dorit din tot sufletul să fie perfect, iar starea de disconfort ce tinde să se prelungească la nesfârşit şi pe care o credeam doar una temporară, sperând să fie menită a se sfârşi odată şi odată, aşa cum uneori, când mâncăm macaroane, ştim că vom ajunge la capătul celei începute înainte de a rămâne fără suflare în timp ce o sorbim cu nesaţ.

Ne lăsăm purtaţi de gânduri care ne macină, de întrebări fără răspuns în genul „cum ar fi fost dacă…?”, lăsând viaţa să treacă pe lângă noi, într-un fel maculat, machiat, ireal, doar de dragul celorlalţi, sau temându-ne de gura cea slobodă a lumii, adunând în suflet regrete, ca pe o maculatură ce nu mai foloseşte nimănui.

Ridicăm la rang macroscopic părerea celorlalţi, nesinceră, răutăcioasă, nedemnă de luat în seamă când răneşte şi strigă la noi cu răutate, în loc să o lăsăm să zacă acolo, în felul acela microscopic pe care îl merită, fiind înăbuşită, în cele din urmă, de nimicnicia ei.

Poate că nu ar trebui să ne speriem atunci când vine vremea să schimbăm macazul, să luăm o decizie radicală, definitivă, să acceptăm că lucrurile nu stăteau aşa cum credeam, că s-au schimbat în bine…, sau în rău. Trebuie să fim dispuşi să renunţăm la anumite concluzii, să acceptăm starea de fapt şi nu ceea ce am crezut că era.

Atunci ne vom găsi locul căruia îi aparţinem cu adevărat, cu linişte şi pace sufletească, cu drag de a trăi şi zbor curat pentru gânduri, pentru vise.

S-au mai ivit scrieri din aceeaşi duzină de cuvinte (mac, macroscopic, macina, macaroane, macrameu, maciuca, macris, maculat, maculatura, macese, macelari, machiat, aleasă de Vero, la fel ca şi tema săptămânii – Macazul) pe care le găsiţi la Eddie în tabel.

8 gânduri despre „Macazul”

  1. Noroc de tine ca am descoperit jocul vostru si mi-am adus aminte de vremea cand scriam astfel de texte. Am mai vazut la tine articole din joc dar poate ca nu mi-a sarit in ochi tema. Acum fiind in””schimbare de macaz” s-a potrivit la fix 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Eu te-am mai invitat o dată să ni te alături. Îți spun și acum vino și tu în jocul cuvintelor. E doar un joc, ce poate fi mai frumos? Orice ai scrie e bine, e un joc de moment inspirat de o duzină de cuvinte sau tema unei săptămâni. Mulțumesc, Potecuță! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Mala Teaha

photography, painting & color

lt.mala

ca o filozofeala si-n loc de...

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

%d blogeri au apreciat: