O altfel de zi

 

Era una din zilele acelea mohorâte în care până şi cerul, parcă, făcea sforţări inutile de a-şi opri lacrimile, ştergându-le pe ascuns, ca şi cum i-ar fi fost interzis să le lase libere, căutând printre nori urma unei raze de soare. Totul părea mai trist decât era de fapt. Stropii mici, monotoni, erau din ce în ce mai reci şi nici gând nu ar fi fost ca, după o asemenea ploaie, să apară vreun curcubeu ca o diademă ce ar fi luminat totul şi ar fi reuşit, cumva, să şteargă cenuşiul acela apăsător, ca o schismă ivită între trecut şi prezent.

Era una din zilele acelea în care ştia că nu există magie palpabilă, dar îşi dorea să se întâmple ceva cu adevărat nemaipomenit, ceva teribil, sperând să existe o forţă, o vrajă ce i-ar putea veni în ajutor, care poate fi miraculoasă şi ar schimba întregul sens al acestei dimineţi terne ce părea fără de sfârşit.

Aproape că-şi turtise nasul de sticla rece a ferestrei, la fel cum făcea în copilărie, privind acel dans nesfârşit al picăturilor,  aşteptând ceva, ceva ce nu mai sosea, ceva ce ar fi adus o bucurie cât de mică, o pată de culoare în monotonia ce o împresura, ca o pânză de păianjen care se strângea din ce în ce mai mult în juru-i, făcând-o să se simtă incomod, sufocată de toate nuanţele acelea gri, fără de sfârşit.

I se păru că aude, undeva, departe, un zgomot cunoscut, un târâit vesel al clanxonului unei biciclete colorate, într-o culoare vibrantă, ca un simbol al fericirii. Portocalie sau roşie, un roşu, cumva pasional, ce avea agăţată de ghidoane baloane multicolore și care, în şaua nu foarte înaltă purta o fetiţă ce reuşea să-i păstreze echilibrul doar cu o mână, cealaltă fiindu-i ocupată de o îngheţată mare, plină cu bucăţi de ciocolată. Râdea cu toţi dinţii micuţi şi neregulaţi la vedere, bucurându-se de această plăcere simplă, de darul pe care îl primise tocmai azi, de ziua ei, cea mai frumoasă zi, căci funda mare, tot roşie, bineînţeles, ce stătea în coşuleţul rotund vădea acest lucru.

Ţârâitul clanxonului deveni din ce în ce mai strident, ca al unui greier spadasin ce se lupta cu firele prea lungi de iarbă, sticla rece reuşi să o facă să simtă că prea şi-a turtit nasul, pe care îl simţi aproape îngheţat, iar atunci şi-a dat seama că, de fapt, e doar şuieratul din ce în ce mai sâcâitor al ceainicului.

Da, era ora ceaiului, pe care nu ştia dacă îl mai vrea, sau dacă şi-ar dori doar un suc proaspăt stors din portocale coapte şi zemoase, însă ea tot mai părea că zăreşte, printre stropii de ploaie din ce în ce mai mari şi mai grăbiţi, rezemată de stâlpul felinarului din faţa casei, o bicicletă roşie împodobită cu un mănunchi de baloane în culorile curcubeului.

Cum s-ar mai fi prins de el şi s-ar mai fi lăsat purtată spre înălţimi, dincolo de tot ceea ce era în jur, urmându-şi liberă visurile colorate, trăind clipe de legendă!

Poate, într-o astfel de zi, e suficient să visăm la o bicicletă roşie, un mănunchi de baloane colorate, un coş cu bujori sau crini imperiali, că tot sunt de sezon, sau orice altceva ce ne-ar putea face fericiţi.

Poate credem că nu există magie în lumea asta, în sensul clasic, cu abracadabra, formule magice, poţiuni, însă există un dram de magie în a şti că totul se poate umple de frumuseţe cu ajutorul unui zâmbet, unui gând, sau doar a unei ploi, după care sperăm să ne zâmbească curcubeul.

82752ba6e320925ad44cb5ad5737f730

Imagine: Pinterest

Cu aceeaşi duzină de cuvinte (ajutor, suc, interzis, ascuns, pasional, legenda, schisma, diadema, spadasin, crini, dans, simbol) s-au mai jucat şi alţii ale căror articole le găsiţi, ca de obicei, la Eddie în tabel.

 

4 gânduri despre „O altfel de zi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s