Căldură mare

pinterest 2

Lucrurile începuseră să-şi piardă contururile ştiute, căpătând forme bizare, învăluite într-o pâclă alburie, transformându-se în ceea ce nici măcar nu ai fi gândit. Ici, un tablou devenea doar un amalgam de culori; dincolo, uşile dulapului păreau că se strâng ca o armonică până când deveniră o simplă foaie de hârtie ce prinse a dansa, ca şi cum fusese lăsată liberă de la mare înălţimi, iar acum îşi unduia colţurile în curgerea uşoară spre pământ. Un picior al patului începu să se dizolve în atmosfera încinsă, acesta rămânând suspendat, ca un pod căruia îi fusese smuls punctul de sprijin şi sta să se prăbuşească din clipă în clipă. Ferestrele păreau ochi larg deschişi ai unui peşte îngheţat, iar pereţii deveniră transparenţi, ca de sticlă, lăsând privirea să hălăduiască în voie.

Dintr-o cafenea, cea situată de partea cealaltă a străzii, cineva aruncă un ciot aprins al unui trabuc care căzu pe asfaltul ce începu, parcă, a se topi, scoţând la iveală un crater uriaş, ca al unui vulcan gata-gata să erupă, emanând un fum dens care prinse forme ciudate.

Departe, în zare, se zărea un turn de apă dezafectat, ce avea pretenţia de a se ridica la rangul de castel de fildeş, adăpostind în interiorul său o familie numeroasă de pisici ieşită în căutarea hranei, lăsând o oarecare impresie celor ce le zăreau,  aceea a unui desen animat alb-negru.

Pe culmea dealului un pictor învăluit într-o pânză cenuşie, acoperit cu o pălărie imensă ca un sombrero plin de culoare ce spărgea monotonia peisajului, părea mai curând un spion în încercarea de a-şi camufla operele de artă necunoscute, încă, publicului larg.

Un început de zâmbet arcui buzele întredeschise a mirare, dosul palmei se îndreptă spre fruntea acoperită cu broboane de sudoare, ochii sticloşi clipiră ca smulşi dintr-un somn adânc, în timp ce, cealaltă mână se îndrepta spre masa pe care zăcea, parcă dintr-un alt secol, un pahar cu apă din care sorbi cu nesaţ, îngăimând mai mult pentru sine „căldură mare!”

 imagine: Pinterest

Din aceeaşi duzină de cuvinte (trabuc, zambet, fum, cafenea, pictor, panza, spion, arta, impresie, pod, picior, turn), s-au ivit şi alte fantasmagorii pe care le găsiţi la Eddie în tabel.

 

4 gânduri despre „Căldură mare”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s