Noaptea vrăjitoarelor

 

Părea a fi un asfinţit perfect, cu irizări violacee şi aurii care semănau cu niște aripi de fluturi întinse în zbor maiestuos ce-ţi ţineau ochii aţintiţi asupra cerului mai frumos pictat ca oricând, îndemnându-te să faci un bilanţ al zilei care tocmai se încheia.

Secundele alergau în neştire, izbindu-se de marginile timpului ca nişte bobiţe din plastic dezorientate, purtate de un vânt năpraznic care le alinia la marginea unui zid nevăzut  pentru ca mai apoi să le strivească fără urmă de regret.

Te cuprindea atunci un sentiment complex de neputinţă, neputinţa aceea care te paraliza, făcându-te să înţelegi că ar fi zadarnic orice efort de a te împotrivi mersului natural al lucrurilor, întâmplărilor, ciclului complex de mişcare al Universului, realizând pentru a nu ştiu câta oară cât de insignifiant ar fi orice gest de nesupunere.

Soarele părea să se topească în culori de fistic, vântul îşi ţinea respiraţia de parcă ar fi fost forţat să treacă printr-un filtru în care şi-ar fi pierdut puterea, un filtru nemilos cu orice ar fi ieşit din tiparele stabilite.

Noaptea s-a lăsat brusc, neaşteptat, ca un perete de smoală prin care nu putea pătrunde nici măcar un gând bun, mai întunecată decât păcatul nemărturisit, natura toată părând a fi îngheţată într-o linişte adâncă, o linişte prevestitoare de furtună.

Era una din nopţile acelea bizare, cu o lună plină acoperită de nori grei, în care pe cer nu licărea nici o stea, întunericul sumbru fiind tocmai potrivit pentru a dezlănţui magii negre şi spirite chinuite ce nu-şi găsiseră încă liniştea, rătăcind în căutarea unui loc primitor ce le-ar fi fost ca o pensiune, pensiunea sufletelor zbuciumate.

O creatură cu blăniţa ciudată, atârnând în smocuri încurcate, sparse liniştea printr-un ţipăt lugubru, făcând să se înfioare şi cele mai tari firi, apoi o rupse la fugă târând agăţată de coadă o căniţă metalică ce zornăia la tot pasul, făcând ca sunetele să fie de-a dreptul de-a râsu’- plânsu’. Cred că ar fi avut nevoie de nişte pastile, ceva care să o calmeze în timp ce i-ar fi fost desfăcută tinicheaua, dar cine să se încumete să facă asta?

Cu pielea ca de găină închid fereastra ce, parcă, ar fi lăsat să pătrundă în încăpere tot felul de creaturi ciudate care începuseră a mişuna peste tot, gândindu-mă că au fost suficiente  emoţii pentru azi, forţându-mă să nu mă gândesc la vrăjitoare, incantaţii, găini negre, broaşte, lilieci, grimoare şi tot felul de alte accesorii necesare desfăşurării ritualurilor de magie neagră sau de oricare alt fel.

speels

Cu toate că, dacă stau să mă gândesc bine, de toate acestea aş fi putut face rost, dar oare ce mi-ar mai fi trebuit pentru a deveni o vrăjitoare adevărată?

Imagine: Pinterest.

Ce s-a mai scris folosind aceeaşi duzină de cuvinte: (bilant, inghetata, bobite, plastic, blanita, canita, filtru, stea, complex, fistic, pensiune, pastile) găsiţi la Eddie în tabel.

 

10 gânduri despre „Noaptea vrăjitoarelor”

 1. E foarte „vizuala” povestea ta, despre noapte vrajitoarelor! Mi-a placut! 🙂
  Si mie mi-ar placea o bagheta fermecata, dar poate nu sunt si alte solutii!
  Seara frumoasa si o saptamana plina de realizari! 🙂

  Apreciază

 2. Povestea m-a prins! Cat despre magie… e foarte la moda! Mama mea, draguta, cand ii spuneam ca as vrea sa vina o zana sa ma ajute, devenea asa de prozaica… „Hai, draga, ca zanele sunt doar in povesti si noi avem treaba!” 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Or fi ele doar în poveşti, dar, uneori, tare am mai avea nevoie de ajutorul lor, iar magia o fi existând, fie albă, fie neagră, dar mai bine să nu avem de-a face cu ea, sub nici o formă, chiar dacă e la modă. Mulţumesc Cita! Să ai o săptămână aşa cum ţi-o doreşti! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Ganduri rescrise

„Cele mai vechi și scurte cuvinte – „da” și „nu” – sunt cele care necesită cea mai multa gândire.” (Pitagora)

Fericirea dintr-o clipă

...asortată unui gând bun.

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

La porțile Atlantidei

Dincolo de teamă se află toate răspunsurile

gand in zbor

ganduri fugare

Aura B. Lupu

Eu. Și atât.

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro și pe ocartenescrisa.ro

Gara pentru noi

blogul Renatei

Fata din vis

Viata e un exercitiu fara repetitie.

%d blogeri au apreciat: