Într-un minut de la o stare la alta

Un minut ciudat ce avea să întregească întreaga bizarerie a zilei ce tocmai se încheia, sau să confirme că fusese doar un şir lung de coincidenţe.

Ziua o începusem la oră destul de matinală, dar nu fixă, ci şi un minut.

Maşina ce trebuia să mă ajute să ajung la timp la serviciu trecuse cu un minut mai devreme, iar eu o ratasem, bineînţeles.

Începuse să plouă tot la şi un minut, pauza de prânz se scurtase cu un minut, iar din cauza unui minut cu care îmi rămăsese, aşa fără nici o noimă, ceasul în urmă, toată ziua se desfăşurase cu întârzieri de un minut, de parcă ar fi fost un safari nebun în care urmăream dragoni, sau dinozauri, din aceia pitici, carnivori, velociraptori,  care scot sunete stridente şi de care, se pare că am scăpat datorită unei furtuni de nisip ce a reuşit să-i acopere. Definitiv.

Da, dinozaurii nu sunt o specie tocmai potrivită de vânat într-un safari, de parcă dragonii ar fi !

colaj

Am reuşit, cumva, să mă instalez pe coama unui val, nu mai contează că de apă, de timp, sau de orice fel ar fi fost, astfel, ajunsă la ţărm, mi-am căutat refugiul într-un turn, nu, nu din fildeş, ci din nisip care ar fi putut oricând să se surpe, dar spre marele meu noroc fusese ridicat lângă o stâncă, ce-i stătea pavăză împotriva oricăror intemperii.

Mi-am declarat sus şi tare independenţa, faţă de timp, faţă de viaţă, urmându-mi, în ritmul propriu, ideile, convingerile.

Atunci, panorama ce mi se înfăţişa ar fi semănat mai degrabă cu un pampas, deşertul african fiind lăsat undeva în urmă, iar  abundenţa de vegetaţie care-i  luase locul părea să îndemne pe oricine să devină vegan, nu numai în alimentaţie, ci şi în trăiri, dar stând să cumpănesc mai bine mi-am ales bedana, adică be dana, adică să fiu…

Oare ştiţi cum se traduce din turcă dana ? Nici eu, dar…

Şi toate acestea doar într-un minut, sau din cauza unui singur minut. 🙂

Ce  s-a mai inventat folosind aceeaşi duzină de cuvinte (safari, tarm, val, vegetatie, vegan, dragoni, turn, bedana, independenta, stanca, pampas, nisip) puteţi afla din tabelul lui Eddie.

 

Anunțuri

16 gânduri despre „Într-un minut de la o stare la alta”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s