Proiectul „Prinţesei răizboinice”

Ea era o prinţesă războinică, ceva gen Xena, dar asemănările dintre ele nu erau prea multe si prea evidente, poate, doar una, aveau acelaşi strigăt de luptă, iar al ei se auzea în momentul când deschidea plicurile cu facturi. Da, le declarase război şi se săturase să muncească doar pentru a le achita şi a–şi asigura traiul zilnic, fără prea multă strălucire.

Nu avea un stil cu adevărat bătăios, ci, mai degrabă, paşnic, dar fiindcă aceleaşi activităţi zilnice, serviciu – acasă şi invers, nu-i aduceau inspiraţie se hotărâse să pună la cale un proiect, aşa pe negândite, un mare proiect, chiar de avengură, aş putea spune, să facă un compromis pentru a ieşi din monotonie.

Declară conflict armat (în care singurele arme erau gândurile) serviciului, facturilor, cotidianului, lăsă baltă proiectul de avengură şi se hotărâ să fugă în concediu, să facă paradă de solitudine, undeva, pe malul mării, retrasă, liniştită, cu pescăruşii şi valurile aproape, poate aşa, cine ştie, se va găsi vreo muză care să-i stoarcă ceva cuvinte frumoase.

Ceva relaxare, aerul de calitate, mirosul acela de alge, puţin sărat, unic, după care tânjea tot timpul, ar putea-o ajuta să treacă mai uşor peste aceste uniformităţi plictisitoare şi o vor încărca cu noi resurse de veselie, îi vor resuscita gândurile, animându-i starea de a fi.

Visa la aventuri, nu din acelea cu lupte împotriva cine ştie căror creaturi nemaivăzute, sau înfruntări aprige duse împotriva forţelor răului, ci la o mare bălăceală în valurile mării, la nemişcarea aflată pe nisipul încins, la răsfoirea unei cărţi dragi în liniştea ce ţi-o dă un vis împlinit.

Ar fi putut foarte bine să fie un pastor, ce îşi păstoreşte turma gândurilor, o adevărată trupă de şoc prin năvălirea impetuoasă de care dau dovadă în ultima vreme, dar hotărâ să le lase, doar,  să curgă, ducându-se de unde au venit.

Avea nevoie de asumare, a gândurilor, a faptelor, a ultimelor momente, o responsabilizare a tot ceea ce avea de gând să facă, împlinind şi acest dor de moment ce devenea din ce în ce mai pregnant, mai ales că se gândise serios la asta.

Va face vizite. Vizite mării, nisipului de pe plajă, staţiunilor din jur, aerului încărcat de ozon şi ţipătul pescăruşilor, valurilor şi stâncilor de pe maluri, ierburilor uscate, vieţii fără griji, măcar pentru câteva zile şi îşi va reîncărca bateriile spre a putea face faţă noilor provocări.

Poate că se va urca într-o barcă cu pânze, cândva, la asfinţit, lăsându-se purtată de valuri, încotro vor vrea să o ducă…

mare-barca

Aşa a hotărât prinţesa războinică să facă şi aşa va face.

O felicit pentru alegerea ei ! 🙂

 

 

Ce s-a mai scris cu aceeaşi duzină de cuvinte (stil, aventuri, calitate, parada, compromis, inspiratie, proiect, trupa, resurse, pastor, asumare, vizite) puteţi afla din tabelul lui Eddie.

 

9 gânduri despre „Proiectul „Prinţesei răizboinice””

  1. Si eu o felicit! E surprinzătoare și hotarata, e cumul de traire și „fie ce o fi”, și sunt sigura ca va declara razboi multor lucruri, chiar și in alte perioade. Eu o astept cumintica sa-mi zica daca apa are aceeasi culoare …de taciune azuriu. Sau poate mi-e taciune mintea, azi. Concediu fain, printesa!

    Apreciat de 1 persoană

    1. O aştept şi eu cu noutăţi şi concluzii despre vacanţă. Îţi mulţumeşte pentru urări şi descrierea pe care i-ai făcut-o, chiar dacă nu e chiar aşa, dar cuvintele tale frumoase i-au mers tot timpul la suflet! 🙂 Zi minunată, Adriana!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s