La zi de sărbătoare, o sărbătoare a simţurilor-parfumul

sticla_de_parfum_houbigant,_creata_de_lalique
sticla de parfum houbigant, creata de lalique

Am tot răsfoit printre paginile parfumate ale unui pisic, citind sau recitind unele articole, dar încă nu m-am putut opri asupra unuia singur. Greu de decis! Interesante mi s-au părut a fi cele 3 articole „Spune-mi ce parfum porţi„, cu tipologiile aferente, care necesită o bună cunoaştere a caracterului uman, o bază de psihologie aplicată în lumea parfumului, fiind indispensabilă siguranţă şi cunoaştere deplină a celor scrise acolo, a conexiunilor dintre diverse personalităţi şi arome.

Aş fi crezut că sunt o romantică, dar nu mi se potriveşte, conform descrierilor, stilul cu danteluţe sau batiste parfumate. Sunt, mai degrabă, o fire calmă care se aprinde destul de uşor, în momentele dificile, izbucnind cu o oarecare violenţă.

Din personalitatea rebelilor aş fura doar lavanda, al cărei parfum îmi place mult, mă ademeneşte cumva, părându-mi-se potrivit; inclusiv momentele acelea nepotrivite de a purta fustă sau pantaloni şi aroma de tabac. 

De la „cerebrali” aş alege linia clasică şi drumorile drepte, cu toate că prefer potecile le care scurtează şi  le întretaie, iar atunci când situaţia o cere pot fi o luptătoare convinsă pentru ceea ce îmi doresc, cu adevărat.

Din tipologia „orgolioşilor cred că mi s-ar potrivi doar partea cu secretele ascunse în spatele parfumului pe care l-aş purta. 

Tot din poveştile „per fumio” am aflat prima oară de Vetiver, iarba din ale cărei rădăcini se extrage esenţa pentru parfumuri, simţind instinctiv că mi s-ar potrivi această aromă, culmea fiind ca, la puţin timp după aceasta, sora mea să-mi aducă din Italia un gel de duş cu această aromă ce m-a încântat multă vreme.

Despre lemnul rănit-oud, arome orientale grele sau note florale, fresh, tot din poveştile acestea am aflat, precum şi multe despre regi, regine, parfumierii caselor regale, poveşti de iubire, mărturisite sau nu,  pasiunea lor pentru miresme, esenţe neştiute, dar şi flacoane din cristal de Baccarat, sau doar sticlă cu forme bizare ori de o simplitate rafinată.

Nu vreau să aduc osanale omului din spatele acestui blog, ştiind că detestă laudele de orice fel,  dar, aşa cum i-am mai spus de câteva ori, scrierile ei, nu numai cele „per fumio”,  ating suflete, fiind sigură că fiecare îşi va găsi printre ele preferatele.

Şi pentru că ar trebui să spun ce parfum folosesc, voi menţiona pe cel din ultima perioadă Wish- Chopard, care mi-a plăcut atunci când l-am adulmecat prima oară la o prietenă, dar nu mai sunt atât de convinsă că mi s-ar potrivi. Cred că Psi ar alege mult mai bine aromele ce mi se potrivesc, definindu-mă întrucâtva.

E timpul să vă spun că organizează un concurs pe blog, iar dintre cele trei puse la bătaie cred că aş alege Armani-Code.

Baftă tuturor celor ce vor participa, iar orgnizatoarei scuze că nu am putut limita numărul de cuvinte pentru a mă încadra într-un comentariu. Şi încă ar mai fi de spus… 😀

14 gânduri despre „La zi de sărbătoare, o sărbătoare a simţurilor-parfumul”

 1. mulțumiri speciale omului pe care l-am cunoscut într-o primăvară și care mi-a dăruit atât de mult, mereu, aproape nemeritat aș spune. îți sunt recunoscătoare… mult, mult.
  și dacă te referi la tipologii, eu aș spune că ai mai mult romantism decât mine și cred că stilul floral ți se potrivește, așa cum spune de altfel despre tine wish-chopard, un oriental vanilat al cărui miez este o explozie de flori din care nu lipsesc iasomia, violetele, orhideele…
  baftă multă! faci ca alegerea mea să fie extrem de dificilă, știi? 🙂

  Apreciat de 1 persoană

   1. :))))) mă cunoști doar! îmi place să mulțumesc, îmi place să dăruiesc, dar sunt zburlită când e invers…
    și mai este un articol la care am pus mult suflet, dar îl dezvălui la final (dacă nu va fi ales între timp).

    Apreciat de 1 persoană

   2. O să-mi fac timp să îl descopăr. Abia sosită din vacanţă aş fi avut multe de făcut, mai ales că blogul a rămas de izbelişte, cumva, mă simt datoare şi faţă de cei ce trec pe aici. Am vrut de acolo să las un comentariu, dar nu mă împac foarte bine cu tableta cea nouă, aşa că am aşteptat să ajung şi cam asta a ieşit. Stiu că îţi place să dăruieşti şi să ajuţi, iar eu îţi mulţumesc pentru tot ce am primit de la tine, ce am aflat din scrierile tale, chiar şi pentru cele mai simple cuvinte! 🙂

    Apreciază

   3. Şi eu vreau, o continuă vacanţă, ce bine ar fi! 🙂 Abia aştept să citesc despre a ta. În drum spre casă chiar la asta mă gândeam, să te descos în privinţa vacanţei tale, măcar în privat, dacă nu scrii pe blog. 😀

    Apreciază

   4. am început deja să conturez, dar m-a prins sturmkaiserin de mână și m-am întors la ea. 😀 o să scriu… a fost minunată și am văzut multe ”chietre” cum spun ai mei. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 2. Frumoasa expunere !
  Imi plac parfumurile cu tente racoroase. Recent , in asteptarea imbarcarii, am colindat prin dutty free(:) asta fac de obicei), am vazut ceva nou, sau poate nou pentru mine. Parfumul Alien – Thierry Mugler-, arome de iasomie indiana care isi modifica aromele in functie de fiecare ph in parte.
  Zi faina ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Tu esti omul pentru care parfumul pare poezie și ma bucura nespus articolul tau, care are de toate, chiar și pentru nestiutori și nepasionati ca mine. Sper sa-mi linistesc sufletul si sa fac cunoscut concursul lui psi, ca de participat nu cred ca e cazul. N-am nimic exuberant de spus, dar am tot respectul pentru cei care imi picura in suflet amănunte care altfel..ar trece pe langa mine…ca un zumzet. Te imbratisez.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Ganduri rescrise

„Cele mai vechi și scurte cuvinte – „da” și „nu” – sunt cele care necesită cea mai multa gândire.” (Pitagora)

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

%d blogeri au apreciat: