Magia sărbătorilor

sarbatori

 

Toată agitaţia din ultimele zile părea să fi stors de vlagă pe toţi cei din jur.

Planeta întreagă cred că ar fi strălucit misterios, la o vedere din spaţiu.

Timpul părea că goneşte mai iute decât de obicei, lăsând în urma sa nedumeriri. Minutele, orele chiar, se transformaseră în clipe ce aduceau tot mai multă nerăbdare, a ceva ce trebuia să se întâmple, negreşit şi fiecare părea că ar căuta ceva greu de găsit.

Prin buzunare mai rămăseseră doar câteva monede strălucitoare ce, parcă, făgăduiau dorinţe împlinite.

Crăciunul era la un pas distanţă de căsuţa lor care fusese împodobită cu instalaţii strălucitoare, dându-i un aer feeric.

Noaptea coborâse brusc, iar Moş Ene o îmbia la visare.

În mintea ei de copil se născuse, totuşi, o dilemă. «Oare cineva le va aduce brăduţul împodobit şi darurile?!? Acel cineva, e chiar Moş Crăciun sau… », însă întrebările îi rămăseseră fără răspuns căci somnul o purta pe aripi largi de visuri multicolore.

A doua zi părea că încă mai visează. Moşul fusese darnic, mai darnic decât sperase, căci îi adusese tot ceea ce îşi dorise, şi încă ceva pe deasupra. Pe una din crenguțele bradului, printre decorațiunile strălucitoare, regăsi brățara aceea roșie, cu cinci rânduri de mărgeluțe din coral, pe care o crezuse pierdută definitiv datorită închizătorii cu magnet care îi dăduse atât de furcă. Fusese dispărută de la sfârșitul iernii trecute și își pierduse speranța de a o mai găsi, iar acum stătea acolo în fața ei, bucurând-o nespus. Un zâmbet fericit i se întipări pe chip, părând că nu avea să o părăsească prea curând.

Doar ceşcuţa plină cu cacao fierbinte şi aromată pe care o strângea între palme o ajuta să înţeleagă că nu visează, transmiţându-i o căldură parfumată exact atunci când credea că nu s-a trezit încă.

Se refugiase în bula ei magică de fericire şi ar fi răspândit în juru-i toate aceste trăiri ce o încercau, doar doar or ajunge şi la cei mai puţin norocoşi.

Afară  ningea ca şi cum se pornise Potopul, un potop alb, strălucitor, cu vise împlinite.

Din oaza aceea de calm şi linişte, privind la ambientul, oarecum demodat, ştia că primise un dar de preţ, unul atipic, nefiind de natură materială, realizând că sărbătorile nu sunt neapărat despre cadouri, podoabe şi alte accesorii, ci despre clipele acelea împodobite cu magia căldurii sufleteşti, a celor dragi alături, a înţelegerii din priviri fără prea multe vorbe sau gesturi inutile.

Îi era bine, tare bine şi ar fi dorit ca întreaga lume să aibă parte de aceleaşi momente preţioase.

Ce s-a mai scris cu aceeaşi duzină de cuvinte (dilema, instalatii, planeta, demodat, Potopul, Craciunul, oaza, atipic, buzunare, agitatia, goneste, cauta) , găsiţi la Eddie în tabel.

imagine: G+

 

 

Reclame

10 gânduri despre „Magia sărbătorilor”

      1. ….ei, acel „poți părea” nu mi-a sunat bine. Dar nu era musai analiza pe text. Tot ce-mi doresc e sa fiu eu, chiar si atunci cand „invidiez dulceag” expresia sufletului de dincolo de ecran sau cuvinte. Numai bine!

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s