Previziunile frigiderului

Se făcea că o penurie de frigidere pusese stăpânire pe întreaga planetă. Stocurile din magazine şi depozite se epuizaseră de ceva vreme, cele existente în locuinţe stăteau să-şi dea ultima suflare, iar cum această situaţie părea inacceptabilă, câte o minte mai luminată şoşotea pe la colţuri că ar fi vorba despre un complot, deoarece aşa ceva nu se mai pomenise de când lumea, adică de pe la 1750, când fusese inventat principiul refrigerării, sau 1913 când a apărut primul frigider casnic comercial, tot pe-acolo.

daewooÎntr-un subsol slab luminat rămăsese un Daewoo, puţin cam prăfuit, dar într-o stare de funcţionare impecabilă; cu un sistem economic de iluminare, LED; ladă « Fresh Keeper » ce păstra fructele şi legumele proaspete pentru mult timp şi un consum redus de energie ; care scăpase ca prin urechile acului,  poate datorită aspectului său deosebit, vintage, ce reuşise să-i păcălească pe complotişti.

Auziseră ei că în China s-a dezvoltat un sistem de telemedicină care ajută medicii din oraşe să trateze pacienţii săraci din mediul rural, la distanţă, cu ajutorul unor instrumente medicale uşor de folosit de către cadrele medicale mai puţin calificate; că în Africa dacă se descarcă bateria telefonului se găsesc antreprenori ingenioşi care ne pot ajuta să o încărcăm cu ajutorul bicicletelor; iar în Peru, unde plouă foarte puţin, dar umiditatea este foarte ridicată, un colegiu de inginerie a creat un panou publicitar imens care absoarbe umiditatea şi o transformă în apă purificată. Atunci, de ce nu s-ar inventa şi un frigider inteligent ?

Se zvonea că s-ar pregăti scoaterea pe piaţă a unui nou tip de frigider, frigiderul previzionar, sau, doar precaut.

Va fi, normal, ultima descoperire în materie de frigidere, o tehnologie avansată, îmbinând stilul futurist cu cel fantasy, capabilă să ne ajute în desfăşurarea activităţilor zilnice, în alegerea unui stil de viaţă sănătos.

Când tocmai ai mâncat, dar, parcă, ai mai vrea ceva şi cu o poftă de zile mari te îndrepţi spre frigider, acesta te atenţionează: «Dacă mai mănânci şi porţia aceasta vei depăşi greutatea ideală.» Nu ai ce face şi renunţi, căci o asemenea previziune nu-ţi pică prea bine.

Dimineaţa, căutând înnebunit cheile, auzi o voce drăguţă care te atenţionează : «Dacă te mai plimbi mult vei întârzia la serviciu (în acelaşi timp zăreşti oglindindu-se pe suprafaţa lui lucioasă cheile aflate pe măsuţa de vis-a-vis). Ia-ţi sendvişul şi pleacă odată!»  Renunţi la sendviş, înşfaci cheile şi ieşi în fugă de teamă că vei întârzia.

Seara te îndrepţi însetat spre sticla răcoroasă cu suc, dar, în acelaşi timp, auzi : «Dacă ai să bei sucul acela carbogazos te vei balona», după care, bineînţeles, că renunţi şi la asta, imaginându-ţi că vei avea un abdomen care arată de parcă ai fi înghiţit o minge de rugby.

Când ne vor ajunge până peste cap atâtea previziuni sumbre, vom schimba tactica printr-o  ajustare a programului, pentru că unii reacţionează la critici, alţii la cuvinte încurajatoare.

Frigiderul ne va afişa lista alimentelor pentru a ne sport1hrăni cât mai sănătos, porţiile necesare, amintindu-ne să facem mişcare şi să zâmbim cât mai mult, prin simpla expunere a unor emoticoane.

Conformându-ne, vom putea fi măguliţiţi. « Felicitări, ai făcut alegerea cea mai bună pentru meniul de astăzi!». Sau, de ce nu, « Arăţi tare bine! » şi, bineînţeles că la o astfel de replică vom zâmbi, dar asta nu e tot. smile

Va avea grijă, în locul nostru, de menţinerea prospeţimii aerului din interiorul său, de curăţare şi data de expirare a produselor.

Timpul nostru preţios pe care l-am fi alocat acestor activităţi va fi, astfel, folosit în alte scopuri, alături de cei dragi.

Complotul fiind pus la cale, ne mai rămâne, doar, să aşteptăm bifarea tuturor punctelor de pe listă.

Cu un frigider atât de inteligent, în mod sigur, viaţa ni se va părea mult mai frumoasă.

Nu trebuie să ne limităm doar la ceea ce putem vedea, gusta, simţi. Imaginaţia nu poate fi mărginită şi nici progresul stăvilit.

Astrele prevăd un ritm de desfăşurare al evenimentelor mult mai alert, astfel, cine ştie dacă, nu cumva, se vor descoperi noi tehnologii la care doar visăm.  demax

Cam asta prevăd. Eu sau frigiderul ?

2 gânduri despre „Previziunile frigiderului”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s