Gânduri de duzină

verde

Rămăsese, cumva, agăţată în lumea poveştilor, a copilăriei. Ştia că gândurile îi zburau ca nebunele în direcţii diferite, imaginile se succedau cu repeziciune, ca şi cum filmul ar fi fost dat pe repede înainte, neputându-le prinde în cuvinte şi oftă pentru a nu ştiu câta oară “Dacă ar exista un reportofon pentru gânduri!”

Realiză cât de importantă e viteza cu care tasta literele, atenţia la diacritice sau greşeli gramaticale, simţind cum gândurile scap din hăţişuri în timp ce ea se pierdea în atâtea detalii şi ar fi vrut să le poată aşterne aşa cum vin fără a se împiedica de atâtea amănunte minore. Sau poate că nu erau atât de nesemnificative, căci mult mai mult timp ar fi pierdut pentru a corecta ceea ce ar fi scris în grabă fără atenţia cuvenită.

Ar fi putut desena cu o carioca un personaj, întreaga poveste aşa cum o vedea în acele momente, mai apoi încercând să o descrie. Ar fi putut, poate, dacă ar fi fost înzestrată cu acest talent aparte, dar era sigură că această încercare ar fi avut aspect de caricatură şi concentrându-se la detaliile desenului ar fi pierdut, în mod sigur, firul poveştii. Această imprudenţă ieşea din discuţie.

În niciun fel nu era bine, soluţia salvatoare rămânea ascunsă, iar ele, gândurile, păreau să-şi urmeze nestingherite drumul lor fără contur.

Pot să înţeleg de ce un câine urlă

ca înnebunit la lună,

Pot să simt oricare floare cu mireasmă

De iubire şi de rouă,

Şi o energie pură, neştiută, deci astrală

Cum învăluie fiinţa, în spirală.

Pot s-aud vântul albastru rău bătând,

Prin unghere şuierând.

Însă nu pot înţelege cum  falanga

Unui deget inflamat

Poate pe-oricine să facă

A zbiera ca un turbat. 🙂

Gata, s-a dus pe copcă povestea ce i se creionase în minte, cu astfel de versuri fistichii, iar acum nu mai are niciun rost să continuie a-şi stoarce creierii în regăsirea ei. Ştia că ar fi modificată, dacă nu chiar schimbată total.

Şi ar fi putut creiona nişte « Excentricităţi în alb-roşu… ! »

Ce a mai ivit aceeaşi duzină de cuvinte (minoreimportantaimprudenta,  scapfalanga, inflamat, carioca, personaj , inteleg, filmul, turbat, astrala) sau tema săptămânii „ Excentricităţi în alb-roşu„, găsiţi, ca de obicei, la Eddie în tabel.

2 gânduri despre „Gânduri de duzină”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s