Echinocţiu cu vanilie şi catifea

Dintr-o sursă sigură, la fel de sigură ca un laborator cu grad mare de securitate, ştim cu toţii că mâine va fi echinocţiul de primăvară, ziua este egală cu noaptea în orice punct de pe glob, soarele luminează în mod egal cele două emisfere, este începutul primăverii astronomice, ziua se măreşte, iar natura îşi  dispută dreptul de a se afla în expansiune.

Va trebui să lăsăm lenea deoparte, să alungăm orice nălucă a vreunui gând derizoriu, să ştergem orice dungi alburii de nesiguranţă ce se încăpăţânează să mai persiste în mintea noastră în care se află imprimată matricea unui destin implacabil, să izbutim a ieşi învingători din lupta cu noi înşine, ca după un dejun copios ce-şi cere starea de siestă, recurgând chiar la vestita «Dolce far niente», contemplând, pur şi simplu, frumuseţea clipei.

Continuarea- aici.

 

Săptămâna aceasta jocul cuvintelor este găzduit de Vienela, pe al cărei blog găsiţi ce s-a mai scris cu aceeaşi duzină: (sursa, imprimata, cartier, decapitarea, rascruce, vanilie, catifea, laborator, copios, lene, naluca, dungi).

 

Reclame

6 gânduri despre „Echinocţiu cu vanilie şi catifea”

  1. Minunat ai brodat textul duzinii! M-am entuziasmat si am alungat lenea ce ma cuprinsese un picut si m-am bucurat nespus de echinoctiu, pentru ca recunosc, cam uitasem de el. Acum chiar incepe primavara pe care o iubesc tare mult! 🙂 Multumesc de aducere aminte, draga Dana!
    O saptamana minunata sa ai, plina de senin si inspiratie! ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s