Cu Diana în vis

imagine: Pinterest

În camera Dianei era cald și bine, cu toate că o pâclă cenușie învăluia totul. Colțul în care ea se afla părea scăldat într-o lumină difuză. Își lăcuise unghiile cu o nuanță asemena celei a sticlei sablate, ireal de frumoasă. Era fericită și le admira în tăcere. M-am bucurat să o văd atât de mulțumită și atunci, în visul neașteptat prin care a ales să comunicăm, am știut că sufletul ei e liniștit, scăpat de orice griji și apăsări sau dureri, zburdând în voie prin locurile străbătute odinioară.

În fereastra slab luminată bat ramurile unui copac mişcate de vânt, ca o adiere, ca o urare de rămas bun rostită în şoaptă. Aş vrea să o alint, măcar din priviri, dar zidul de lumină ţesut în juru-i nu mă lasă. Aş vrea să fac doar câţiva paşi, pentru a mă apropia, însă vocea ei ca un murmur reuşeşte să mă ţintuiască în pragul încăperii, de parcă mi-ar fi spus că locul meu nu e acolo.

A lăsat în urma ei amintiri cu iz de poveste neterminată care pătrund printre noi, dintr-o altă lume, cu fiecare zbatere a unei aripi de înger, aducându-ne în suflet surâs de om drag, apropiat cândva, o mirare că toate par schimbate, sărăcite de încă o bucată de timp ce s-a scurs neştiut, parcă în zadar.

Au trecut deja două săptămâni de când a ales să treacă într-o altă dimensiune. Furia primelor momente de la aflare veștii pare să ardă mocnit, la fel și nedreptatea de a ne simți insignifianți, rămânând doar acceptarea tacită a faptului  împlinit. Aș fi vrut să aflu mai multe amănunte, să mai stăm la povești depănând amintiri, însă măcar știu că e bine acum, că și-a încheiat toate conturile cu viața, că spiritu-i este liber de a se bucura nestingherit, de a ne apărea în vise, nouă celor ce ne numim oameni, suflete zbuciumate.

Cuvintele-mi par goale, lipsite de sens, incapabile de a umple deșertăciunea rămasă, de a ajuta, de a aduce o alinare cât de mică.

I-a rămas sufletul pereche, pe care a avut șansa de a-l întâlni, îndurerat, dar asta e altă poveste.

Zbor lin, Diana, oriunde te-ai afla!

Ce s-a mai scris pentru jocul cuvintelor 151,cu aceeaşi duzină, găsiţi la Eddie în tabel.

26 de gânduri despre „Cu Diana în vis”

  1. Initial m-am gandit la printesa Diana, dar am înteles ca este vorba de cineva mai apropia tie, deci a fost o adevarata printesa! Zbor lin si înalt, pentru ca acum ai aripi, Diana!
    Iar tie îti urez sa ai inima usoara si sufletul împacat! ❤

    Apreciat de 1 persoană

  2. Imi pare rau pentru pierderea unei fiinte dragi. Dumnezeu a primit acest zbor lin si de acolo din imensitatea Universului o sa vegheze asupra celor dragi. Eu trimit mereu un balon cand mi se face dor de cineva plecat.
    O saptamana frumoasa si numai bine ❗ ❤

    Apreciat de 1 persoană

  3. Atat de frumos scris… Ganduri eliberate in eter, ganduri impartasite cu toti cei care cunosc sentimentul acestei „forme” de despartire. Emotionant.
    Zborul lin sa-i fie!
    (nu prea stiu ce sa aleg sa scriu din potopul care-mi inunda mintea).
    Zile fericite iti doresc, cu drag!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

VeroVers

Versuri din tinereţe - şi nu numai

ganduri

" Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele, până când lumea mea prelungă şi în nesfârşire se face coloană sau altceva mult mai înalt şi mult mai curând". Nichita Stanescu.

Micile Mizerii

POVESTE CU PERSONAJE IMAGINARE, CONŢINUT AMBIGUU ŞI SFÂRŞIT NEDEFINIT

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

why is a raven like a writing desk?

writing letters to my thought mates

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Mala Teaha

photography, painting & color

lt.mala

ca o filozofeala si-n loc de...

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

Spațiu dedicat evoluției personale

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com