Momente…

imagine: Pinterest

Momentele de relaxare, în care privind cu mulțumire prin fereastra sufletului simți acea atingere neașteptată cu un aer celest, se pot transforma într-o provocare. Închizi ochii, îi deschizi apoi leneș, clipești rar și parcă tot mai persistă mirosul de alge, zgomotul valurilor, un fâlfâit de aripă.

În următoarea clipă se petrece magia ce schimbă viziunea într-o mirare curcubeu care te poate amuza, înfrumusețându-ți ziua și, atunci, dorești a fereca totul cu șapte lacăte, de șapte ori câte șapte, pentru a-ți oferi siguranța că totul va rămâne neschimbat pentru cât mai mult timp sau chiar pentru totdeauna.

Acel moment, prețiozitatea clipei, vor transfigura trecerile grăbite în care zâmbetul îşi pierduse strălucirea, redând culoare zilei.

În spațiul închis ermetic al unei astfel de treceri, când te izolezi, de toţi şi de toate, iei hotărârea de a schimba totul în mai bine, mai frumos. Simţi energiile binefăcătoare cum îţi dau târcoale şi te pătrund, puţin câte puţin, aducându-ţi mulţumire şi starea aceea de linişte după care atât de mult ai tânjit.

Cu ochii strânşi, în izolarea ta, iei o hotărâre şi te rogi ca glasul tău lăuntric să aibă dreptate, căci nu mai poţi da înapoi. Trebuie să deschizi ochii. Vezi mai multe posibilităţi? Capeţi, atunci, speranţe pentru noi perspective, căci acesta a fost şi scopul. Cu toate că nu totdeauna putem conştientiza, în mod concret, ceea ce am zărit pentru câteva secunde în colţul acela care se luminase subit.

Doar schimbându-ne perspectiva, uneori, ne dăm seama de importanţa anumitor momente.

Ce s-a mai scdris pornind de la aceleaşi cuvinte (amuza, relaxare, inchis, rar, aer, lumina, celest, fereastra, sufletului, atingere, multumire, provocare) găsiţi la Eddie în tabel.

10 gânduri despre „Momente…”

 1. Cred ca ne-ar putea ajuta in acest demers fizica cuantica, care schimba multe perspective ale vietii de zi cu zi, daca as reusi sa o pricep! 😀
  Curcubeul il ai deja in inima, nu ai nevoie de lacate, e suficient sa il simti si el vine, ascultator, pentru ca sunteti un tot! 🙂
  Asa ca totul este perfect, din orice perspectiva ai privi!

  O duminica senina, Dana draga, plina de magie! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  1. Hmmm, fizica cuantică, pare un OZN ale cărui enigme pot fi descifrate doar de minţile alese… ! 😀 Curcubeul, ce-i drept, îmi este apropiat prin denumirea paginii, iar lacătele le cautăm atunci când siguranţa pare să dispară. O seară de poveste să ai, Suzana, mulţumeeesc! 🙂

   Apreciază

 2. Ai atins ceva cu baghetuţa magică transformată-n cuvânt şi m-ai pus serios pe gânduri. Mi-aş dori să avem puterea sau luciditatea ca-n momente delicate să facem un pas spre stânga sau dreapta şi să putem privi totul din alt unghi.
  Zi frumoasă îţi doresc!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ce frumos ai tras concluzii şi ce bine ar fi să fie aşa. Putem încerca să ne acordăm aceste momente de respiro în care să ne luăm libertatea de a face un pas lateral sau în oricare altă direcţie pentru a privi totul din altă perspectivă. Numai să lăsăm graba deoparte… O seară minunată să ai, Potecuţă! 🙂

  Apreciază

 4. Mă bucur să te reîntâlnesc, Dana! Mulțumesc de vizite, absența mea e motivată, o urâtă de viroză…trece acuși! 😉
  Să știi că așa este… ”…când te izolezi, de toţi şi de toate, iei hotărârea de a schimba totul în mai bine, mai frumos. Simţi energiile binefăcătoare cum îţi dau târcoale şi te pătrund…”! Nu poți să simți nicio energie vibrantă pozitivă când e zgomot, mișcare în jur sau când…ai ceva pe foc, hai să recunoaștem! Trebuie să ne facem timp, conjunctură, izolare chiar, ca să ajungem într-o stare demnă și potrivită recepționării unor asemenea energii.
  Interesant, liniștitor dar și provocator scrisul tău!
  O săptămână de vis! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Deci eşti de acord cu mine, iar asta mă bucură. Liniştea asta pe care atât o căutăm uneori pentru ca atunci când o găsim să fugim de ea… Îți mulțumesc pentru trecere şi cuvintele frumoase. Sănătate multă şi să ne mai încânți cu schițe vesele, pline se culoare, vii parcă. Să ai o săptămână aşa cum ți- o doreşti, Mirela dragă! 😘😊

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Ganduri rescrise

„Cele mai vechi și scurte cuvinte – „da” și „nu” – sunt cele care necesită cea mai multa gândire.” (Pitagora)

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

La porțile Atlantidei

Dincolo de teamă se află toate răspunsurile

%d blogeri au apreciat: