Trucuri pentru un an nou minunat

Imagine: PinterestSe-apropie noaptea dintre ani pe care ne-o dorim cu toţii cât mai strălucitoare, mai veselă, mai reuşită. Întotdeauna vrem ca anul ce vine să-l întreacă pe cel care se încheie în sănătate, prosperitate, împliniri, voie bună.

De-a lungul vieţii ne ghidăm după tot felul de norme, tradiţii, superstiţii, apelând chiar şi la mici trucuri ce ne promit ca zilele să ne fie mai frumoase, mai uşoare, mai bune.

Pe unele dintre acestea le voi pune în aplicare chiar în ultima noapte din acest an cu speranţa ca totul să fie aşa cum îmi doresc.

Voi începe cu ce nu trebuie să faceţi  în ultima zi din an şi în prima de anul viitor.

Aşadar să nu : coaseţi- că acul şi aţa vă vor lega norocul ; măturaţi că veţi alunga norocul, iar foarfecele îl va ciopârţi; spălaţi haine-căci stropii scurşi se pot transforma  în lacrimi ; deci, să vă odihniţi!

Poate vă întrebaţi ce ar trebui să purtaţi ?!?

Vă spun eu- ceva roşu.

Orice amănunt cât de mic în această culoare, de la o bijuterie până la lenjeria intimă, totul este permis, promitînd a aduce noroc şi iubire în anul ce vine.

Deci nu este necesar să defilăm ca o decoraţiune de Crăciun- all red, nici să rămânem doar în desuurile înflăcărate, ci să avem ceva, dacă nu la vedere, măcar ascuns, tainic, în această nuanţă. Poate fi şi inima plină de bucurie, cred eu. Şi, neapărat, ceva nou, la fel de nou ca anul care abia începe plin de promisiuni ce se vor împlinite, lăsând tot ceea ce am avut de înfruntat în urmă.

Pe masă să avem peşte-pentru a înota printre provocări precum el, carne de gâscă, cică, pentru a pluti peste dificultăţi, evitând preparatele din carne de găină, căci ea scurmă,vrând, parcă, să fie în miezul problemelor, iar noi nu ne dorim asta.

Să nu lipsească boabele de struguri, douăsprezece, tot atâtea cât bătăile gongului, că aduc spor la bani. Eu mi-am pregătit stafide trase în ciocolată. Ce dulci vor fi banii mei!

Toate bunătăţile vor fi stropite cu şampanie, cum altfel, pentru ca anul ce vine să ne fie vesel. În cupa cu elixirul magic poate fi pusă o monedă, bine curăţată de toate energiile adunate în itinerariile străbătute, pentru prosperitate, iar apa cu care ne spălăm a doua zi dimineaţă pe faţă trebuie să fie înnobilată şi ea cu un bănuţ, preferabil din argint.

Să aveţi bani în buzunare pentru ca aceştia să vă însoţească tot anul, să fiţi veseli, să vă fie cei dragi alături, cât mai aproape, într-o îmbrăţişare strânsă, dacă se poate sub vâsc.

Să primiţi pe cei ce vin cu pluguşorul, capra sau ursul căci alungă spiritele rele; iar cei ce sorcovesc aduc prosperitate!

E o noapte încărcată de sensuri ascunse, de magie şi speranţe care îi favorizează pe cei atenţi la nuanţe.

Acum se prezice viitorul şi starea de spirit în care ne aflăm ne va însoţi tot anul.

Înconjuraţi-vă  de lumină şi de zgomot.

Aprindeţi luminile! Cât mai multe, toate şi lăsaţi o lumânare să ardă până în zori pentru ca perioada ce vine să fie luminoasă.

Deschideţi toate uşile şi ferestrele pentru a permite energiilor stagnante să se schimbe, să se împrospăteze, sunaţi din clopoţei, cântaţi, râdeţi, faceţi zgomot!

Să vă fie noul an plin de prosperitate, iubire, sănătate, voie bună, iar cele mai tainice dorinţe să vi se împlinească! Nu uitaţi de trucuri!

La mulţi ani!

Articolul poate fi găsit și aici

33 de gânduri despre „Trucuri pentru un an nou minunat”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Mala Teaha

photography, painting & color

lt.mala

ca o filozofeala si-n loc de...

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

%d blogeri au apreciat: