Cristale, piramidă şi alte amintiri

Fiindcă tot a povestit Suzana de piramida ei din carton şi efectele acesteia, mi-am amintit că odată, de mult, într-o altă epocă, am avut şi eu o piramidă confecţionată din electrozi pentru sudură, curăţaţi în prealabil de învelişul acela care ajută la sudare. Trebuia ca unghiurile să fie egale, respectând proporţiile celei a lui Keops, la scară redusă, în funcţie de utilizare.

Citisem o carte „Cristalul, această fiinţă vie” scrisă de Dael Walker şi mă apucase un chef nebun, ca o sminteală,  să încerc şi eu câteva din experimentele descrise acolo. S-a prins în joc şi soţul meu care mi-a confecţionat piramida, urmând instrucţiunile date, alegând aparatura necesară pentru aceasta cu mare atenţie. Am ales să purific în acea piramidă un cristal de cuarţ, primit în dar de la o prietenă. Erau în mare vogă cursurile de yoga, ca un fel de ameţire generală care părea să pună stăpânire pe majoritatea dintre noi. De aici legătura cu cristalele, energiile şi beneficiile aduse de ele.

În piramida respectivă trebuia aşezat cristalul, legat cu fire văzute, nu nevăzute, la 2/3 de bază, pentru a fi purificat de informaţiile negative împrumutate între timp. Despre efectul de piramidă s-au scris, s-au făcut studii, s-au demonstrat multe, rămânând ca fiecare dintre noi să ne alegem ceea ce credem că este în acord cu firea şi viaţa noastră de zi cu zi.

bucăţica mea de cuarţ

Ce efect a avut, nu-mi mai amintesc în detaliu, dar ştiu că l-am împărţit în două părţi aproximativ egale (una mie, una lui) şi mult timp le-am purtat aproape.

Aaaa, da! Am câştigat de vreo două ori la loto în perioada aceea, dar cum au venit, la fel de uşor s-au şi dus, banii.

Anii au trecut, yoga a rămas doar o amintire, dar colecţia de cristale a crescut, cumpărându-le mai ales pentru frumuseţea lor.

Unele stau închise în cutiuţele lor, ca într-o cală pe cale de surpare, altele, mai ales în lumina puternică a soarelui de vară, cred că şi-ar dori să aibă drept protecţie un palmier uriaş, să fie acoperite de alge, apa mării, dezmierdate de muzicalitatea unui nai, nu că eu nu mi-aş dori cam aceleaşi lucruri.

cuarţ roz, aventurin, lapis lazuli

Acum port cristale mai mici ca brăţară, de fapt nu una ci mai multe, în forme şi culori diferite.

ochi de tigru; agate şi cuarţ fumuriu; rudraksha+carneol+ochi de tigru

Dacă mi-or aduce beneficii sau m-or ajuta în împlinirea visurilor, nu ştiu, probabil adânc, în subconştient, e înrădăcinată această idee, dar mi-s dragi tare şi chiar dacă mai mereu le uit în cutiuţa lor de bambus le port cu bucurie de câte ori mi se pare că s-ar potrivi ţinutei şi stării de spirit din acea zi.

cuarţ fumuriu şi agate faţetate primite în dar de la Adriana

E doar un joc, cu 12 impuse (bratara, nai, palmier, alge, aparatura, chef, sminteala, ametire, joc, fire, cala, surpare). Ce s-a mai scris cu aceleaşi cuvinte găsiţi, ca de obicei, la Eddie în tabel. 

15 gânduri despre „Cristale, piramidă şi alte amintiri”

  1. Eu iubesc pietrele, le iubesc cu finta mea, de la rubin, smarald, chihlimbar, pana la cele care-mi transmit ceva doar prin forma si culoare. Daca despre cele amintite pot spune ca le recunosc, altora nici nu le zambesc, dovada fiind chiar bratara pe care ti-am daruit-o și despre care de la tine am aflat ca are ceva cristale deosebite. Am multe lucruri cu pietre pe care nu le-am folosit nicicand. Mie trebuie sa-mi spuna o poveste pentru a nu ma desparti de ceva. Cat despre piramida si efecte, va invidiez. Clar nu as reusi sa trec de informatii. As zambi și as admira stradania altora. Prefer insa, oricand pietrele de rau, caramida arsa și cele antice care imi povestesc de istorie si vremuri. Amestec de om mai sunt si eu, parte superficiala pregnanta…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ia să o caut şi să o pun şi pe ea aici, la loc de cinste, aşa cum merită! Fiecare este atras de altceva şi ştiu că tu te înconjori de lucruri care conferă căldură spaţiului şi sufletului sentimentul de acasă. Mi-e dragă brăţara de la tine pentru că am primit-o în dar şi mie îmi poate spune o poveste atunci când o ascult cu atenţie. Sunt sigură că ai bijuterii minunate, cu pietre, dar nu eşti obişnuită să le porţi. Poate faci un prim pas de-acum şi vei fi atentă la ce îţi pot transmite… 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      1. ..port pietre, dar port pana la refuz doar unele, deja slefuite de timp, in monturi strambe, de rad toti de mine, cu pietre mari pandativ, brose ciudatele. Port unele si mai aflu de la cunoscatori…ca port comori, dar habar nu am. Dupa scrierea ta, am cautat una, a mea, banala…, cu care am castigat eu o tableta. Vreau sa vad de o pot face scriere de sine statatoare, fara reclama..

        Apreciat de 1 persoană

  2. Articolul tau este foarte frumos, nu am nimic de obiectat, dar eu sunt Toma! 😀
    Nu pot sa cred ca o bucatica de … piatra, îti schimbe viata! Nu pot si gata! 😀
    Da , o schimba daca piatra da în parbriz! LOL

    Sa ai un weekend placut, draga mea!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Sper ca o mai ai, ca sa mai poti experimenta si alte lucruri! Mi-a placut colectia de bratarici. Si interesanta mi se pare rudraksha. Am citit cate ceva despre ea, desi nu prea imi dau seama de unde totusi apar astfel de idei, care cresc spectaculos pretul.
    Multumesc mult de citare, Dana draga!
    Cred ca o combinatie de piramide si cristale coloreaza fain atmosfera. 🙂
    Asa ca merita sa insistam!
    Un weekend cat mai frumos sa ai! ❤

    Apreciat de 1 persoană

  4. Am „experimentat” si eu piramida – sa ascut o lama! 🙂 Nu s-a ascutit (a fost concluzia lui tata). Dar a meritat. 🙂
    Cat despre pietricele… Ma fascineaza! Nu… nu cred ca-mi induc stari sau ca-mi aduc noroc sau ghinion, dar imi plac de numa’-numa’. Si… ca tot ce-mi place… n-am prea multe, dar am. 🙂
    Bratarile tale sunt superbe! Cred ca mi-as cumpara (sau face) haine doar pentru a avea la ce sa le asortez. Dar! 🙂 Avantajul pietrelor – oricare ar fi ele – pot fi potrivite la aproape orice. No! Ma opresc! O sa incep sa scriu si despre pietrele de râu! :)) Imi plac pietrele de râu, mult! 🙂 Nu… nu mi-am facut din ele coliere si bratari (si nici cercei!) 🙂
    Zile senine iti doresc, cu drag!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Deci, nu doar eu și Suzana am experimentat efectul de piramidă. Fain! În afara pietrelor pe care le-ai văzut să știi că am mai adunat și eu tot felul de pietricele care m-au atras. De pe malul râului sau țărmul mării. Asta e, fiecare cu afinitățile sale! Zille bune și frumoase să ai, Diana dragă! Mulțumesc! 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

VeroVers

Versuri din tinereţe - şi nu numai

ganduri

" Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele, până când lumea mea prelungă şi în nesfârşire se face coloană sau altceva mult mai înalt şi mult mai curând". Nichita Stanescu.

Micile Mizerii

POVESTE CU PERSONAJE IMAGINARE, CONŢINUT AMBIGUU ŞI SFÂRŞIT NEDEFINIT

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

why is a raven like a writing desk?

writing letters to my thought mates

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Mala Teaha

photography, painting & color

lt.mala

ca o filozofeala si-n loc de...

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

Spațiu dedicat evoluției personale

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com