Tot despre cristale, ca o clarificare

 

Nu ştiu dacă în articolul precedent am fost foarte clară, nu ştiu dacă am spus că „o piatră ne poate schimba viaţa”, ştiu doar că am făcut o referire la faptul că „am câştigat la loto”, aşa, ca o glumiţă, nereuşită, fără a avea pretenţia ca cineva să creadă că doar având un  cristal (piatră naturală) în casă viaţa îi va deveni roz în întregime, fără griji, fără nevoi.

Eu cred că e ceva gen- efectul placebo.

De exemplu, ne alegem o puşculiţă. Cu ce scop o cumpărăm? Cu scopul de a face economii, de a aduna în ea banii necesari pentru a ne achiziţiona un lucru pe care l-am dorit mult timp, dar la care am renunţat pentru că fondurile ne erau insuficiente şi am amânat pentru altă dată.

De câte ori vedem acea puşculită ne amintim obiectivul pentru care am cumpărat-o. Economiile. Adunarea sumei aceleia de bani care ne va ajuta în ceea ce ne-am propus, iar asta influenţează subconştientul, cumva, aducându-ne aminte să mai strecurăm câte o monedă acolo. Cât de repede ne vom atinge ţinta depinde doar de mărimea puşculiţei sau valoarea monedelor introduse în ea.

La fel e şi cu pietrele, zic eu.

Le-am cumpărat pentru că ne-au plăcut şi le-am aşezat într-un loc vizibil pentru a ne putea bucura privirile cu ele.

Sunt persoane care îşi achiziţionează, ştiu eu, un ametist, să zicem, pentru că au auzit sau au citit undeva că le-ar putea ajuta în a-şi mări claritatea gândirii şi concentrarea. Deci, îşi cumpără piatra respectivă şi ori de câte ori o privesc sau o ating eforturile de a se calma sau de a se concentra sunt susţinute de gândul pe care l-au avut atunci când şi-au ales piatra respectivă.

Cam aşa cred că funcţionează în cazul celor care nu practică, cu adevărat, cristaloterapia sau meditaţiile.

E cam la fel, modul de funcţionare, ca şi al panoului dorinţelor, dar acesta este deja un alt subiect. 🙂

Reclame

28 de gânduri despre „Tot despre cristale, ca o clarificare”

 1. Si ajungem in felul acesta la ideea esenta a gandurilor care ne modeleaza realitatea.
  Crezand cu adevarat ca un obiect, oricare ar fi el, e benefic pentru noi, il inzestram cu o putere speciala. De ce nu? Mai e si ideea vibratiilor armonioase cu noi. Sunt atatea efecte subtile in jurul nostru, pe care nici nu le banuim.
  Dana, nu avem incotro, e musai sa aflam lucruri… 🙂
  Seara frumoasa si o saptamana usoara! ❤

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pe mine tot nu m-ai convins! 😀

  P.S Dana, sper ca stii de gluma si nu bagi în seama „palavrageala” mea din comentarii!
  Fiecare are dreptul sa creada sau sa înteleaga totul despre cristale si semnificatia lor, asa cum vrea! O seara placuta si o saptamana excelenta! Pupici!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nicio problemă, Ella! Nu vreau să conving pe nimeni de nimic. Eu doar mi-am spus punctul de vedere. Sunt doar cuvinte înşirate, nimic altceva. Pornise de la o joacă şi nu mă detanjează o altă părere, o glumă, un comentăriu… Mulțumesc pentru că eşti aici şi comunici cu mine! O săptămână cu bucurii şi spor să ai! Seară frumoasă, dragă Ella! 😊😚

   Apreciază

 3. Tot ce ne înconjoară îşi face treaba pentru care au fost concepute, indiferent că ne place sau nu şi indiferent că credem sau nu.Doar omul o mai ia pe alături.Cu pietrele, indiferent că sînt în formă cristalizată sau amorfă, prelucrate sau nu, prima relaţie este cea vizuală.Eu zic că în momentul în care ne place o piatră se realizează un schimb de energie, o vibraţie de aceiaşi valoare.Si da, pietrele preiau şi dau informaţii, energii pe care le putem folosi.
  Dar numai atunci cînd avem aceiaşi vibraţie.Nu pentru că a zis cineva, un horoscop sau un terapeut.Trebuie să simţi singur/ă şi nu mai este nevoie de nimic altceva.

  Apreciat de 1 persoană

 4. tot ceea ce facem este de fapt rodul gândurilor noastre, la nivel conștient, dar mai ales inconștient. la fel este cu horoscopul, mersul la ghicitoare, ancorele pe care ni le creăm singuri, tiparele mentale chiar. mai mult, s-a demonstrat faptul că ceea ce numim destin, felul în care ne construim viața și moartea este ”opera” celor 6 ani de acasă, ceea ce primim de la părinții și bunicii noștri în primii ani și tot acest bagaj pe care îl primește copilul poate duce la adicții, depresii, sinucidere sau succes. sună dur? 🙂 e cumplit de adevărat de fapt.
  prin umare eu cred sincer faptul că cristalele se aleg cu ochii (nu cu ceea ce ni se spune că ar fi potrivit) și se poartă ca niște bijuterii și atât.

  Apreciat de 2 persoane

 5. ascultam odata un film despre fengshui si obiectele din casa si se spunea acolo ca atunci cand ne luam un obiect nou cumva sa il menim cu gandurile noastre. cam asa e si cu pietrele.
  de o vreme poposesc mai mult pe bloguri decat pe FB si iata ca am ajuns si aici si am constatat ca pot sa dau follow. asa ca de acum te gasesc inreader usor 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am trecut și prin faza feng shui -cu busole, amulete, harta Bagua, zone energetice-, a fost interesant, dar acum mi-a trecut. E o asemănare, cred că din punct de vedere energetic, vibrațional, puterea gândului…
   Mulțumesc pentru follow, pentru trecere și cuvintele tale, Vavaly! 🙂

   Apreciază

 6. „Votez” cu @fosile. 🙂
  Atunci cand iti place o pietricica si ai mai multe (sau doar una) 🙂 , intr-o bratara sau altceva (sau doar in geanta) 🙂 esti mai sigur pe tine – o chestiune psihologica – e ca si in cazul hainelor in care stim ca aratam bine si atragem priviri… laudative (sau invidioase) 🙂
  Iti doresc sa ai o saptamana minunata!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Calmul și încrederea în sine ajută la dezvoltarea creativității, care crește stima de sine și ne face, implicit, mai fericiți. Conturează-ți viața așa cum vrei tu, nu cum vor alții! Voința, acțiunea, încrederea, pasiunea sunt, cred, cristalele cele mai de preț.
  Totuși, un colier de ametist nu strică, poartă-l cu încredere și grație! Îmbrățișări! ❤

  Apreciat de 1 persoană

 8. Cristalele sunt asociate cu anumite efecte pe plan fizic, psihic si sufletesc. Inainte sa fie folosite stiu ca trebuie sa le curatam si sa le expunem la lumina, altfel nu primesc informatiile pozitive pe care ne bazam, daca le folosim. Se curata cu apa sfintita si se expun undeva la soare timp de 3 zile apoi le putem folosi pentru ce credem ca ne sunt de folos, e valabil si pentru bijuterii inainte sa le purtam.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Părerile sunt împărțite în privința calităților cristalelor şi fiecare dintre noi este liber să creadă sau nu în puterea lor. Eu le-am purificat pe ale mele, iar din când în când le expun la lumina soarelui sau a lunii. Mulțumesc pentru trecere şi cuvintele tale, Beta! 😊

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s