Un cuvânt, o poveste

imagine preluată de la Eddie

Se născuse surâzând sub protecția celui mai îmbelșugat și plin de culoare anotimp al anului. Asculta dintotdeauna poveștile, oricare ar fi fost acestea, cu ochii măriți de uimire, aproape fără să respire, iar un zâmbet poznaș îi era veșnic întipărit pe chip. I se părea un joc frumos întregul carusel al vieții, construit parcă din bucăți de sticlă în diferite culori asemeni unui caleidoscop.

La asfințit, sub cerul greu de culoare, când deschidea tainic o fereastră de gând, își făcea o promisiune, mereu aceeași,
să păstreze la loc de cinste printre amintiri regalul de culoare ce îi desfăta privirile și îi făcea ochii să sclipească, picurându-i în suflet o pace binecuvântată. Clipa aceasta de o imensă frumusețe, care mereu i-a  adus binecuvântare, ar fi ținut-o veșnic între palmele adunate a rugă. Simți puteri magice înconjurând-o, iar din adâncitura omoplaților străbătea până spre centrul inimii o vibrație continuă, ca un freamăt subtil. Se privi în oglinda calmă a unui lac din apropiere și abia atunci observă că purta aripi străvezii ca de libelulă.

Era liberă să zburde în toată pădurea. Prin scorburi descoperi chipuri uimite de elfi, privind ciudat la brusca apariție. La poalele copacilor seculari, nu mai înalte decât un fir de iarbă, se adăposteau silfe cu trup fragil, străveziu. În jur plutea o liniște deplină, o senzație de libertate. Sufletul îi era ușor ca un fulg și-ar fi păstrat această percepție pentru totdeauna.

O mișcare bruscă, de relaxare instinctivă, a fost de-ajuns pentru ca totul să se risipească asemeni aburului ce se ridică în zori pe coamele munților.

Lângă farfuria cu fursecuri aromate stătea o misivă nedesfăcută. În aer plutea parfum de liliac în ciuda toamnei ce își intrase de-a binelea în drepturi.

Toamna. Un singur cuvânt, o întreagă poveste.

Cine s-a mai bucurat de această temă și cele 12 cuvinte (joc, sticla, liliac, misiva, zambet, greu, lac, fursecuri, asfintit, amintiri, fereastra, gand, promisiune) puteți afla din tabelul lui Eddie.

8 gânduri despre „Un cuvânt, o poveste”

 1. Sau foarte multe povesti…
  Cred ca ochii din poza initiala au ceva de la tine, sau invers, nu sunt foarte sigura… 🙂
  Imi plac povestile astea in care te poti pierde si relaxa! Multumesc pentru moment,
  Dana draga!
  Sa-ti fie weekendul plin si cu povesti! ❤ 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Toamna cea bogata, toamna cea frumoasa! E frumoasa toamna si cand norii isi scutura norii de apa – uda pamantul, sa dea rod si in anul care vine.
  Imi place scurtul vis de toamna; visul e modul in care, cumva, percepem un fel de alta realitate – sau e aceeasi, dar pare alta pentru ca o privim (chiar si numai in imaginatie) din alt unghi – din zbor, in acest vis. Cine poate spune ca viata nu este si asa cum, uneori, o percepem cand visam – in stare de somn sau de veghe, cu ochii deschisi? 🙂
  In misiva cu parfum de liliac poate o assteapta o noua poveste, poveste pe care o citeste – sau imagineaza – mancand fursecurile arimate. 🙂
  Imi place povestea acestui cuvant – a dat aripi si imaginatiei mele. 🙂
  Iti doresc sa ai un minunat sfarsit de saptamana, Dana draga! ❤ Pupici!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s