Parfum de catifea şi mătase

Catifea şi mătase.  Odată ce le-ai simțit moliciunea și finețea, a uneia caldă și pufoasă, a celeilalte rece, oarecum distantă, dar în același timp atât de lin unduitoare, cum ai putea spune care din cele două e mai plăcută la atingere?!?  Nu cred că se pot compara. Fiecare e deosebită în felul său propriu. Simțindu-le aproape de trup e imposibil a mai renunţa la ele, atingerea lor rămânând și în suflet ca un tatuaj etern pe umăr. Zâmbeşte şi fii fericită  că te-ai ales cu o perpetuă bucurie.

Iartă-te pentru gândul posac ce ți-a umbrit ziua și ți-a stins surâsul. Iartă-te pentru tot ce ai vrut și nu ai putut fi sau face. Iartă-te pentru aripile frânte ale crezului pe care l-ai avut și fă-ți din altul o sărbătoare. Găsește-ți drumul de urmat fără umbre și meschinărie. Zâmbește larg spre calea cea nouă ce ți se așterne cu pace, liniște și bucurii. Picură-ți parfum în suflet și iartă-te.

Fă-ţi din ziua de azi o sărbătoare cu miresme de mătase– albe, delicate, proaspete din   flori    de portocal, tuberoză şi  iasomie Sambac, suprapuse peste o catifea neagră, seducătoare şi misterioasă compusă din patchouli, ambroxan şi vetiver; apoi încearcă să le defineşti pe fiecare în parte, de poţi.

imagine: Pinterest

E zâmbet şi mister cuprins într-un flacon, umbră şi lumină, magie albă şi neagră laolaltă, bucurie şi senzualitate, yin-yang. L’Interdit. Parfumul a fost creat în 1957  de către fondatorul casei franceze – Hubert de Givenchy, pentru muza sa – Audrey Hepburn. Plin de contraste şi rafinament,  este un elogiu adus femeii ce se ştie liberă, sigură pe sine în jungla urbană care o înconjoară, încărcată de motivaţia succesului care o aşteaptă după primul pas făcut. Este parfumul care-ţi conferă curajul de a o lua de la început, ori de câte ori este nevoie şi siguranţa reuşitei.

Vindecă-ţi toate nesiguranţele cu iubire. Acoperă-ţi sufletul cu mantia de catifea în culorile  ruginii ale toamnei, debordând de bunătate, bucurie, bunăvoinţă şi nu-ţi uita eşarfa din mătase tivită cu lumină, linişte, libertate.

Vindecă-te de toate amintirile, tristeţile, neîmplinirile, aşteptările ce ţi-au  înnegurat zilele, respiră cu nesaţ aerul tare al dimineţii, zâmbeşte şi fii fericită cu alegerile tale, cu trăirile tale.

Iartă, iartă-te şi vindecă tot cu puterea iubirii   depline!

Ar fi trebuit să fie o poveste parfumată, dar a ieșit așa, ca o aducere aminte pentru mine, pentru Eul trufaş ce-şi semeţeşte fruntea uneori şi are nevoie de vindecare.

Ea (povestea fără de poveste),  se înscrie printre celelalte surate parfumate în tabelul  de pe blogul Mirelei, pentru un loc de suflet numit Clubul Condeielor Parfumate, a cărui temă  aleasă de Adriana este „Parfum de catifea şi mătase„. 

Reclame

27 de gânduri despre „Parfum de catifea şi mătase”

 1. Parcă special pentru mine ai scris această clipă de zbor lin și frumos, de senin, de împrimăvărare și însorire!
  Atât de mult m-am străduit mereu și atât de multă trădare am aflat…Dar n-are importanță, nu m-au trădat decât neoamenii, cei pe care, dacă i-am ajutat, am făcut-o din milă.
  Îmi spun zinic că n-am s-o repet, dar mă trezesc făcând același gest.
  Și-atunci, două picături de parfum fin, bun, ales special pentru mine, mă ajută și mă trezesc la viața mea cea bună, frumoasă și norocoasă.
  L’Interdit, Adrey și Givenchy, una din cele mai frumoase povești de iubire, sau poate prietenie…dar muză tot i-a fost!
  Te pup, Dana, ai scris o minunăție!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ei, uite asta nu-mi imaginasem! 😀
   Ştiu că aşteptările ţi-au fost înşelate, la un moment dat şi e greu să uiţi, dar, până la urmă toate trec, chiar de lasă în urmă cicatrici. Sau nu. Poate părea un clişeu, dar şi clişeele astea pornesc de la un adevăr, până la urmă.
   Mi se părea că s-ar potrivi ca nuca în perete tema aceasta atât de suavă şi cuvintele înşirate de mine, dar aşa au venit cu sau fără prea mare legătură.
   Cât despre ataşamentul dintre creator şi muză… ştim că este un singur pas de la prietenia profundă între un bărbat şi o femeie şi iubire, dar pasul acesta doar ei ştiu sigur dacă l-au făcut sau nu.
   Îţi mulţumesc, Mirela dragă, pentru trecere şi cuvintele tale mereu frumoase, încurajatoare, profunde! 🙂 ❤

   Apreciază

 2. Ador parfumurile Givenchy de muuuultă vreme. Pe la vreo 12 ani am primit de la fiica celei mai bune prietene a mamei o sticlă de parfum Givenchy (ea fiind mai mare, avea vreo 18) – o primise de la un iubit de care tocmai se despărțise și voia să scape de tot ce avea de la el. Pentru mine a fost dragoste la prima vedere! Nu era el tocmai parfumul potrivit pentru o puștoaică de 12… sau poate era, având în vedere că eu când eram mică voiam să fiu „domnișoară”, iar Anca știa asta 🙂 Ani la rând am căutat un parfum măcar similar (că deh, nu eram în era internetului atunci) 🙂 am experimentat multe Ghivenchy-uri cu timpul, printre care și L’Interdit, dar parcă niciunul nu miroase precum acela…
  Și despre Audrey ce mai pot spune? E preferata mea dintotdeauna, alături de Prințesa Diana (desigur).

  Apreciat de 1 persoană

  1. Sincer?!? Parfumul preferat de mine la momentul actual este „Si” – Giorgio Armani, dar nu pot să scriu despre el în fiecare ediţie. 😀
   Ai gusturi fine, ce pot să zic?!
   Aştept cu nerăbdare povestea ta parfumată, Diana, pentru că îmi amintesc entuziasmul manifestat la aflarea temei. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 3. Ba este chiar o poveste si este pornita din suflet si poate cu aceasta ocazie te-ai scuturat de
  niste ganduri, sau temeri, sau nesigurante, sau…
  Cand ma gandesc ca uneori o boare parfumata poate face minuni…
  Zile senine si ganduri clare, Dana draga! Numai bine si frumos! ❤ 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 4. O minunata poveste cu matase si catifea parfumate! 🙂 Doua materiale care sunt mai mai mult decat atat pentru ca sunt „purtatoare” de senzatii, pentru ca pot fi aripi de vis.
  imi place foarte mult nota de optimist care-mi pare a fi „firul rosu” al povestii, firul care trebuie urmat.

  Zile senine iti doresc, Dana draga! ❤

  Apreciat de 1 persoană

 5. Mare mi-a fost mirarea să descopăr că am făcut aceeași alegere de parfum! La acea libertate și mister, feminitate și delicatețe pe care Audrey le exprimă m-am gândit și eu când am făcut alegerea. Și da, iertarea este vindecare și totul se face prin iubire, cu iubire. Ce bucurie să redescopăr suflete gingașe pline de lumină! Îmbrățișări și zile fericite!

  Apreciat de 1 persoană

  1. E nostimă coincidența aceasta și m-am bucurat să o descopăr. Chiar am zâmbit când ți-am citit povestea și am văzut imaginea, care era totuși diferită. 😊
   Îți întorc înfățișările cu drag și mă bucur că ne-am descoperit! Seară frumoasă!

   Apreciază

 6. frumos ai zis: iartă-te! din cand in cand e bine sa ne amintim sa ne rasfațam, să ne iertăm, sa ne dăm răgaz să fim și atât. s-a potrivit foarte bine. dar cel mai mult mi-a plăcut începutul, acea descriere cald rece, catifea mătase dar amândouă atât de plăcute.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s