Parfumul unui Crăciun de poveste

Cine ești?

Ce planuri mărețe pentru viitor construiești?

Ce ai făcut cu viața ta de până acum?

Hei, cum mai stai cu fantomele?

-Aseară unele-mi dădeau târcoale

Și-mi trimiteau iluzii care mai de care ,

Iar eu mă afundam ușor în ele

Știind destul de clar că nu sunt ale mele.

E bun răspunsul la ultima întrebare

Sau vrei  să îți răspund la fiecare?

-Vorbești în versuri. De astea-mi faci?!?

Uneori îmi pare mai facil așa. Cuvintele curg fără a le putea opri ritmul. De fapt, cred că nici nu aș vrea.

Dar ce-ți veni tocmai astăzi, în ziua sfântului al cărui nume îl port, să-mi pui astfel de întrebări existențiale?

Se făcu o tăcere deplină din care răzbăteau doar bătăile întețite ale inimii, ca fâlfâirile aripilor unei păsări colibri. Aha, deci nu-i convin întrebările!

Prin ferestrele largi puteam admira dansul necontenit al fulgilor pufoși. Păreau atât de aproape și atât de perfecți încât nu puteau fi, așa cum bine știam, unici. Câte bizarerii ascunde lumea și viața! Cum căutăm perfecțiunea din celălalt uitând că dacă am fi cu toții  la fel, în desăvârșirea noastră, zilele ne-ar fi un șir lung de tristeți uniforme. Ne-ar lipsi stropul acela de ”je ne sais quoi” care dă frumusețe și originalitate fiecăruia.

Ne împiedicăm adesea de frustrări, de negativitate, pe care inconștient o revărsăm asupra celor din jur. Ar fi de ajuns, în momentul în care ne bântuie astfel de gânduri să spunem ”Stop” și să ne obișnuim a gândi pozitiv.

Astăzi am o zi minunată.

Astăzi aleg să mă bucur de binecuvântările pe care viața mi le oferă.

Astăzi împrăștii în jurul meu lumină și iubire.

Eu sunt dintotdeauna bucurie…

O creangă a liliacului alb din fața ferestrei, împodobită cu zăpadă,  lovi în geam ca pentru a-mi aminti că viața e bucurie, viața e frumusețe, viața e iubire. Că traversez cea mai frumoasă perioadă din an în care veselia, darurile, zâmbetele, ne umplu zilele cu magia de neegalat a sărbătorilor ce urmează.

Mi-am lipit fruntea de geamul rece bucurându-mă de căderea fulgilor exact ca în zilele de demult și, atunci, mi-am dat seama că ar fi suficient un simplu surâs pentru ca ea, copilăria, să se exteriorizeze pe loc, pentru ca sufletul acela mic și firav să fie scos la iveală. Am mulțumit în gând acestei minuni simțind recunoștința învăluindu-mi întreaga fire. Poate fi atât de ușor!

imagine: Notino

Neașteptat, începură a se insinua arome senzuale de fructe și flori cu note picante; miresme cunoscute cumva de mandarină și zmeură care se stingeau ușor pe note de gardenia, iasomie, flori de ghimbir și chihlimbar; lăsând locul acordurilor, puțin lemnoase, calde și nostime de santal, lapte și cardamon în așa numitul amestec ”Spicy Cremoso”. Recunoscusem esența fermității, a independendenței, destinată femeilor gata oricând să își recunoască bucuria de a trăi, independența, fermitatea alegerilor în care cred, în el, ”Yes I am” de la Cacharel, flaconul vrăjit cu vârful în culoarea puternică a pasiunii.

Simțisem, oarecum, aceste adieri aproape, tot mai aproape în ultimele zile, ca și cum ar fi fost încununarea Crăciunului perfect care se apropie cu pași ușori, dar siguri, plin de iubire, căldură, pace coborâtă din înalt asupra sufletului, bucurie și stropul acela atât de necesar de fascinație, magie pură stropită din belșug cu sclipiri argintii.

imagine: Pinterest

 

 

Crăciun fericit!

 

 

 

Poveștile parfumate s-au aliniat frumos în tabelul Mirelei și ne așteaptă să le citim. Este o ediție dedicată Crăciunului, ultima din acest an, la care am participat cu drag.

17 gânduri despre „Parfumul unui Crăciun de poveste”

  1. Cine citeste aceste randuri minunate poate doar sa se impace cu fantomele si sa zambeasca larg, eliberand sufletul de copil! 🙂 Dau fuga sa apas pe „butonul” care elibereaza aromele pe care le-ai amintit! Nu! Nu am acest parfum! Apas „butonul” in imaginatie si ma bucur de arome! 🙂 „Yes I am”!
    Craciun fericit! ❤
    Iti doresc sa ai o saptamana excelenta, Dana draga!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mi-am imaginat creanga de liliac… și fulgii frumoși și pufoși agățați de ea parcă s-au transformat în flori albe de liliac, cel care înflorește spre sfârșitul lui aprilie! Da, Crăciunul e cea mai frumoasă perioadă din an, alături de frumoasa sărbătoare a Paștilor! Două bucurii venite odată cu cele mai lungi nopți și apropierea celor mai lungi zile! Depinde de anotimp. Ambele minunate.
    Frumos text parfumat, versuri, nostalgii, planuri, parfum…Și ce parfum, adevărată esență a feminității. Mie îmi pare că seamănă cu un ruj de buze, dopul acela roșu de forma batoanelor de rouge, că acum numai pensule și bureți lungi mai folosesc! Frumos acest Cacharele! 🙂
    Îți doresc un Crăciun luminos, vesel și frumos, Sărbători fericite și daruri multe! 😉 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Chiar seamănă cu un ruj și cred că acesta a fost unul din motivele pentru care l-am ales. Mulțumesc pentru cuvinte, pentru urări, Mirela dragă! 😊
      Povestea a venit neașteptat, în grabă, pentru a nu rata locul parfumat de lângă ale voastre. ❤
      Sărbători fericite alături de cei dragi să ai! 🌲🎂🥂

      Apreciază

  3. Alb pur, fulgi albi si pufosi, creanguta ninsa de liliac alb si acel parfum care impleteste flori si fructe aromate si esente tari, un parfum plin de feminitate…
    Si ce poate fi mai feminin decat acel simbol, rujul rosu, arzator, feminin?!
    Fermecatoare scriere 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Doamne, ce frumusete in alb! Perioada a introspectiei, a reîntoarcerii catre Sine, perioada in care se trage linie si se croiesc alte planuri . Cred ca fiecare dintre noi, la un moment dat in viata, ne-am întrebat „cine suntem” si ” ce-am facut in viata pina in acel moment „, răspunsurile fiind niste subiective descrieri. Important e, insa, ca Sinele sa fie cel care creste.
    Sărbători cu liniste, Dana! Si-un An Nou croit dupa voința ta!

    Apreciază

  5. Seara este minunata dupa ce am citit aceste ganduri!
    Vine un moment cand totul devine simplu si nu ne dumirim de ce nu am inteles de la inceput!
    Sarbatorea Craciunului ne inspira parca altfel si e atat bine!
    Sa-ti fie Sarbatorile senine si luminate, draga Dana! Sa te bucuri de bucuria celor dragi si de propria bucurie!
    Imbratisari! ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

VeroVers

Versuri din tinereţe - şi nu numai

ganduri

" Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele, până când lumea mea prelungă şi în nesfârşire se face coloană sau altceva mult mai înalt şi mult mai curând". Nichita Stanescu.

Micile Mizerii

POVESTE CU PERSONAJE IMAGINARE, CONŢINUT AMBIGUU ŞI SFÂRŞIT NEDEFINIT

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

why is a raven like a writing desk?

writing letters to my thought mates

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Mala Teaha

photography, painting & color

lt.mala

ca o filozofeala si-n loc de...

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

Spațiu dedicat evoluției personale

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com