Lumea din interior

imagine: Pinterest

Te simți, uneori, ca pe o scenă  necunoscută, un actor rătăcit între cuvinte inventate ad-hoc și-ți pare greu să privești în față marele adevăr. Ți-s unii dintre pași nesiguri și brațele nu-și găsesc astâmpărul decât atunci când îți imaginezi că ții în mâini scenariul salvator.

E un spectacol improvizat în gând cu mirare și unică redescoperire a sinelui. Ai vrea să fie bine, că doar el triumfă, dar pentru asta ai avea nevoie de o schimbare ce se lasă așteptată. Un suflu nou, încărcat cu senin, care să demonteze tot ceea ce ai crezut până acum că ți-ar fi carte de căpătâi.

Te încrezi în litere și în puterea lor de a făuri cuvinte pline de forța ce poate nărui munții aceia îndărătnici care stau stavilă în împlinirea viselor tale mărețe, transformându-i în deșert. Ai crede că ai reușit dacă nisipul acela arid nu s-ar transforma peste noapte în munți mai înalți decât cei care tocmai s-au surpat.

Și, atunci, o iei de la capăt cu un scenariu improvizat, pe o scenă necunoscută, șovăitor, într-o lume înșelătoare, cu visuri mărețe și munți transformați în deșert.

Am divagat pe tema săptămânii, cu ajutorul cuvintelor propuse de Eddie (scena, adevar, mirare, spectacol, litere, pasi, mâini, redescoperire, crede, bine, schimbare, senin), în ale cărui tabele puteți găsi și alte scrieri .

8 gânduri despre „Lumea din interior”

 1. Poate că tocmai aceste începuturi și reînceputuri sunt esența vieții, până la încercarea finală. Iar dacă atunci ne dăm seama care a fost rostul lor, înseamnă că n-am trăit degeaba. Să te ridici mereu, cum se ridică soarele pe cer, Dana!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dupa aproape sase milenii de imitatie de viata, în care frate pe frate s-au dat la moarte, începând cu primii descendenti din omul inteligent Adam&Eva „homo sapiens sapiens”, în sfârsit, dupa erorile savârsite în calatoria atemporal de catre poporul ales de Dumnezeu în scopul mântuirii umanitatii, trecut prin cuptoare de foc si sabie, de doua milenii respingându-L pe Mesia Hristos, astazi împrastiati prin lumea întreaga ramasitei poporului vechiului Legamânt avraamic, au posibilitatea sa-L accepte în inima lor ca Mântuitor, Mesia, pe Isus Hristos fiul lui Iosif & Maria… pentru a opri pandemia covid 19/20…
  O zi binecuvântata familiei încarcerata din România si din lumea toata, draga Dana ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mi-ar placea sa cred ca lumea s-ar putea vindeca prin rugaciunile noastre, dar ar trebui sa le facem cu multa ardoare si mult timp. Continui sa cred ca aceasta situatie este cumva un strigat al Planetei imbolnavite. Nu stiu daca cei care conduc se gandesc ca daca Ei ii este bine si noua ne este. Dar probabil ideea nu aduce prea mult profit…
  Sper ca sunteti bine, draga Dana! Pupicei! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Noi ar fi trebuit să ne oprim total, chiar dacă pentru o perioadă limitată, să privim în interiorul nostru, să ne îndreptăm spre spiritualitate, spre a face bine și a ajuta. Natura își vede de ale ei, planeta respiră, probabil mult mai bine, acum. Suntem bine, Suzana dragă. Multă sănătate și senin îți doresc! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Ganduri rescrise

„Cele mai vechi și scurte cuvinte – „da” și „nu” – sunt cele care necesită cea mai multa gândire.” (Pitagora)

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

%d blogeri au apreciat: