Fără limite împreună – WE has no limit

Anul acesta începuse cu promisiuni mari. Se anunțase a fi un an al șobolanului de metal cu mari promisiuni pentru toate zodiile, un an al noilor începuturi, cu o vibrație puternică, asemeni metalului, cu mari succese, plin de realizări.

Primele două luni au trecut în zbor și așteptam cu toții materializarea promisiunilor astrologice, apoi a venit primăvara șo am fost forțați să ne ascundem –asemeni șobolanului- care pe unde putem mai bine; să purtăm măști-la propriu, căci la figurată fiecare mai împrumută din când în când o altă înfățișare; să ne izolăm de cei dragi – asta fiind o nouă formă de iubire și respect.

Vara a sosit pe furiș și tot pe furiș am plecat, care și cum a putut, în câte o minivacanță, ca să nu zicem că nu am fost.

Toamna, generoasă cum e,  ne-a împresurat cu o multitudine de culori și bogăție, iar ca bonus cu al doilea val al pandemiei care pare mai violent decât primul –cel puțin așa se vede de la mine- și a reușit să ne risipească ultima brumă de încredere ce stătea aninată într-un fir de speranță.

Am reușit să scap cumva de contagiune în toată această abrambureală cu stări de alertă aproape identice celei de urgență.

Mi-am creat propria mea sferă de siguranță și optimism, în care m-am închis alături de cei dragi, iar de aici viitorul pare mult mai promițător, de un verde crud, ca jadul despre care se spune că poate vindeca aproape orice boală.

Oare ar putea să vindece toate rănile planetei noastre dragi pe care, cu bună știință, le-am încrustat în scoarța ei?!?

Nu avem timp să disperăm, să ne smulgem părul din cap – chiar dacă doar la figurat sau nu – ci ne facem planuri pentru a salva tot ce se mai poate salva, încă. Luăm orice urmă de revoltă sau frustrare, orice criză de nervi, mai mare sau mai mică și le transformăm în arme capabile de a învinge indiferența față de ceea ce va fi să fie. Lupta o ducem on line, în propriile case, la locurile de muncă și ne desfășurăm forțele și ideile ca într-un joc ce are puterea de a construi, de a naște durabilitate, sustenabilitate, energie regenerabilă. Formăm echipe verzi, în nuanțe diferite – puțin verde, nu prea verde, dar totuși verde să fie – întrecându-ne în a găsi soluții și a le pune în aplicare.

Începem jocul, iar gesturile noastre mici precum: optarea pentru factura elctronică E.on; înlocuirea centralei vechi cu una în condensare și a becurilor Edison cu unele LED; plantarea a cât mai multe oaze verzi, copaci, flori; montarea de panouri fotovoltaice și centrale eoliene ; toate acestea și multe altele vor aduna puncte pentru un scor absolut uimitor.

Campania E.ON – WE has no limit– este un bun exemplu al acțiunilor și ideilor de acest fel.

Odată micul bulgăre rostogolit va prinde tot mai multă forță, va  lua amploare, angrenându-ne vrem, nu vrem,  într-o vâltoare de neoprit.

Se apropie sărbătorile și casele vor străluci în lumina pâlpâitoare a instalațiilor multicolore. Brăduții, artificiali, vor fi împodobiți cu decorațiunile știute, sub ei odihnindu-se darurile mult visate.

Un dar face și E.ON prin campania ”Școala verde : un viitor sustenabil”  școlii gimnaziale care va depune cele mai creative proiecte pentru protejarea mediului și reciclare.

Îmi voi primi și eu darul mult dorit și sunt sigură că jocul deja început cu pași timizi va prinde contur, strângând la un loc noi și noi adepți, idei strălucite, planuri mărețe pentru un viitor verde, sustenabil. Pentru că ”WE has no limit”. Împreună.

Ceva idei, pentru a salva mediul înconjurător, pentru a reduce emisiile de CO2, pentru un viitor mai curat și mai verde de lăsat moștenire copiilor noștri, aveți?

6 gânduri despre „Fără limite împreună – WE has no limit”

 1. E mult optimism in randurile tale, si imi merge la suflet caldura din ele, dar apoi ma trezesc la realitate: portavioanele nu sunt electrice, nici avioanele supersonice (rachetele nici atat), nici tancurile… Vor fi vreodata? Zecile de mii de sateliti din ionosfera… Despaduririle…
  Anul acesta m-a aruncat in oceanul scepticismului – si nu stiu sa inot! 😊
  Zile senine iti doresc, Dana draga! ❤️
  Succese! 🍀 (e un trifoi cu 4 foi) 😊

  Apreciat de 1 persoană

  1. Să sperăm că valurile astea vor avea un final și noi vom reveni la activitățile obișnuite, fără restricțiile de acum. Cred că fiecare am învățat câte ceva din asta. Constientizările și eforturile de la nivel individual trecute la nivel colectiv pot avea impact pozitiv, părerea mea. O zi cu spor în tot ce faci să ai, Petru!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

La porțile Atlantidei

Dincolo de teamă se află toate răspunsurile

%d blogeri au apreciat: