Azi, Paștele blajinilor

imagine: Pinterest

Prin legendele străvechi se amintea de un popor străvechi, Blajinii sau Rohmanii, care au trăit pe aceste meleaguri, pornindu-se de la crezul că în interiorul Pământului s- ar ascunde o adevărată civilizație.

Blajinii erau urmașii lui Shith, cel de-al treilea copil al lui Adam și al Evei, fratele mai mic al lui  Cain și Abel, a căror învățătură este de la Fiul Oii, un popor de oameni calzi, buni și evlavioși, mari ca statură, dar care nu foloseau niciodată arme și, care datorită acestui fapt, au fost alungați de pe pământurile lor, nevoind să se războiască.

Fiind urmăriți de cotropitori, neștiind încotro să se îndrepte. Simțindu-se fără speranță, o fecioară frumoasă s-a rugat la Miel să-i scape poporul, chiar de-ar fi ca ea să plătească cu propria viață și atunci, pe un nor rozaliu, a apărut Oaia sub forma Fecioarei care i-a arătat zâmbind in trarea într-o peșteră. Fata a fost aleasă regina poporului ei, după ce aceștia au pătruns în măruntaiele Pământului, într-o lume scăldată într-o blândă lumină aurie, cu plante și animale nemaivăzute și o veșnică primăvară.

Rohmanii, după moarte, merg direct în rai, fiind feriți de orice păcat în lumea lor. O singură dată pe an, timp de o săptămână, se întâlnesc cu femeile lor și stau împreună doar în acest răstimp, care începe astăzi, de Paștele lor.

Fiindcă nu au noțiunea timpului, știu când este Paștele după cojile de ouă roșii aruncate de către creștinii pe ape și care ajung după o săptămână în lumea lor. Acolo, cojile se transformă în ouă mari, care abia pot fi ținute cu ambele mâini ale unui bărbat, iar de Crăciun află atunci când cojile de nuci de la cozonaci sunt duse de râurile subterane în lumea din centrul Pământului.

Intrarea în lumea lor este cunoscută doar de Lupul Șchiop, care, când vrea să se odihnească își lasă blana de lup la intrare, împreună cu fioroșii colți de aur, transformându-se într-un cățeluș blând și jucăuș, care nici nu mai șchiopătează și este vesel pentru că acolo nu are pe cine să pedepsească.

Dacă ascultaţi cu atenţie pământul, o să auziţi cum Rohmanii lucrează pământul lor, cocoşii lor cântă şi Lupul Şchiop latră voios ca un căţelandru!

14 gânduri despre „Azi, Paștele blajinilor”

 1. E minunata legenda! ❤️ Mi-a facut placere sa citesc si (nu ma pot abtine) 😊 am facut paralele intre Agartha (orasul legendar din centrul Pamantului) si Lumea Blajinilor – in sensul ca totul este (inter)conectat.

  Saptamana frumoasa iti doresc sa ai, Dana draga! ❤️

  Apreciat de 1 persoană

 2. De cand am citit despre posibile civilizatii subpamantene, mi-a placut tare mult ideea. Asa ca mi-a placut si legenda amintita de tine. Si chiar daca anumite subiecte nu sunt amintite decat in scrieri si par mai ciudate, nu inseamana ca nu pot exista cu adevarat. La urma urmei sunt atatea lucruri pe care nu le cunoastem… 🙂
  Multumesc pentru poveste, Dana draga! Si daca auzi ceva sa ne spui si noua…
  O saptamana minunata sa fie la tine! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  1. Multe, multe lucruri pe care nu le cunoaștem, e adevărat, dar parte dintre ele le aflăm treptat. 😀
   Mă bucur tare că ți-a plăcut povestea. Și eu iubesc legendele și poveștile, de aceea mi s-a părut potrivit să o las aici pe aceasta.
   Să-ți fie săptămâna cu bucurie și noi descoperiri, Suzana dragă! ❤️

   Apreciază

 3. Minunată și inedită pentru mine e această legendă, pe care mi-o voi aminti de-acum în fiecare an. Ba chiar am să o povestesc și altora, de câte ori voi avea ocazia. Mulțumesc frumos și îți doresc zile superbe de primăvară, Dana! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 4. Tare faina aceasta legenda ,pe care o aud pentru prima data, iar daca stau si ma gândesc bine, este posibil sa fie chiar adevarata. Merci pentru superba lectura a legendei minunatilor „Blajini Rohmani !
  Zile pline de magie, binecuvântate cu pace, libertate, sanatate, bucurie, acum, aici si în vesnicie, draga Dana !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Ganduri rescrise

„Cele mai vechi și scurte cuvinte – „da” și „nu” – sunt cele care necesită cea mai multa gândire.” (Pitagora)

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

%d blogeri au apreciat: