Culorile zilelor noastre

 

imagine: Pinterest

De multe ori am căzut pe gânduri, ca într-o stare de transă neașteptată în care nu reușeam să văd mai departe de momentul actual, darmite să am vreo idee despre ceea ce aș fi putut îmbrăca a doua zi și atunci materia cenușie trimitea fluxuri nervoase, imaginile obiectelor din garderobă se succedau rapid, încercând a face corelații între nuanțe, starea de bună dispoziție, ziua săptămânii, șansă.

Citisem, ce-i drept, de multe ori despre culorile care m-ar putea ajuta, într-un fel sau altul, să-mi schimb atitudinea, să-mi insufle o mai mare încredere nu numai în forțele proprii, ci și în ceea ce îmi era menit, despre influența anumitor planete, zile, energii.

Strânsa legătură dintre zilele săptămânii şi planetele de care acestea sunt guvernate ne este cunoscută majorității dintre noi. Astfel: ziua de luni este guvernată de către Lună, marţi- Marte, miercuri- Mercur, joi- Jupiter, vineri- Venus, sâmbătă- Saturn, iar duminica este aflată sub influenţa Soarelui.

Se spune că lunea, prima zi a săptămânii este indicată pentru introspecţie, pentru începerea lucrului în scopuri care ne sunt dragi, ne atrag şi deschid emoţional, pregătindu-ne pentru celelalte zile care urmează. Culorile potrivite acestei zile ar fi, aici părerile sunt împărţite, argintiu, culoarea perlei, alb sau chiar galben. Sunt culori calme, care ne ajută să trecem mai uşor spre activităţile care ne aşteaptă după un weekend relaxant.

Marţi este ziua în care organismul şi-a regăsit forţa, indicată pentru activităţi care ne solicită, cum ar fi mersul la sală, consumul de energie fizică fiind indicat, iar culoarea cea mai potrivită acestei zile este roşul, în toate nuanţele sale de la roz până la cea mai închisă varietate a acesteia, o culoare vibrantă care sugerează perseverenţă.

Miercuri este ziua cea mai potrivită pentru activităţi intelectuale, examene, testări, comunicare, conferinţe, culorile care ar trebui să predomine în ţinută fiind: violetul-considerată cândva culoarea regală, evocând eleganţă, înţelepciune, chiar introspecţie; chiar verdele în toate nuanţele sale- o culoare a prospeţimii, relaxării, armoniei sau nuanţe de maro- o culoare telurică, a celor ce sunt bine ancoraţi în realitate, demni de încredere, înţelepţi.

Joi suntem plini de voie bună, muncim mai cu spor, facem planuri sau le realizăm pe cele puse la punct până acum, ne distrăm şi totul ni se pare mai uşor. Culorile potrivite acestei zile sunt albastrul- o culoare a încrederii, nuanţele deschise evocând linişte şi calm, galbenul cu toate tonalităţile sale de la cele mai deschise, pale, până la cele mai aprinse, pline de lumină şi expansiune-verbul zilei.

Vinerea- guvernată de planeta iubirii şi a frumuseţii, face trecerea spre sfârşitul săptămânii cu ajutorul nuanţelor de alb-culoarea purităţii, a prospeţimii, o nonculoare, de fapt, cum spun unii; verde- care mai simbolizează şi prosperitatea, confortul, roz- romantism şi feminitate; ziua fiind foarte potrivită pentru întâlniri romantice, o ieşire la teatru sau cinema.

Sâmbăta- putem etala un aer mistic, rafinat, prin accente ale culorilor închise ca negrul- sobru şi distins, conferind eleganţă şi rafinament; violet, mov închis- o zi a austerităţii, potrivită pentru a evalua activităţile din timpul săptămânii, putând corecta ceea ce nu este tocmai cum ne-am dorit şi face noi planuri pe termen lung.

Duminica- o zi de odihnă în care putem redeveni copii, jucându-ne, dând frâu liber imaginaţiei, păstrându-ne prospeţimea şi spiritul liber, fiind o zi guvernată de soare putem alcătui ţinute în culori luminoase cu nuanţe de portocaliu- care ne întăreşte starea de bine, ne remontează, ne încarcă cu energie solară pentru a face faţă cu brio solicitărilor săptămânii care va urma.

Acestea sunt doar sugestii, existând într-adevăr o legătură între culori, starea de spirit, planete guvernante şi zilele săptămânii, nefiind necesar ca întreaga ţinută să fie în nuanţele menţionate, fiind suficient un accesoriu (o eșarfă legată la o gleznă  fluturând la orice mișcare sau o șosetă mai lungă purtată drept bandană-gen ”Bravo ai stil”, un sacou agățat pe un umăr pe care nu trebuie să-l mișcăm prea mult de teama că l-am putea rătăci, stricându-ne astfel feng shuiul, devenind scorțoși în mișcări și atitudine), o pată de culoare (dar nu de înghețată sau fructe), orice ne poate remonta şi ajuta să trecem mai uşor peste provocările de zi cu zi.

Acestea ar putea fi culorile zilelor noastre. 😀 Cert este că de câte ori mă gândesc la ce voi purta mâine, îmi amintesc toate acestea, iar ziua ce urmează a începe chiar mi se pare mult mai bună. 🙂

29 de gânduri despre „Culorile zilelor noastre”

      1. Da, eu am pus acolo nişte munţi în culorile curcubeului, iar culoarea care-ţi place atât de mult- „Violetul este o culoare a masurii, constituita din rosu si albastru in proportii identice, din luciditate si actiune cugetata, echilibru intre pamant si cer, simturi si spirit, patima si intelepciune.” Asta cred că ar fi una dintre cele mai potrivite definiţii. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      1. Eu pun asta pe seama faptului că-mi zboară gândurile în mai multe direcţii deodată şi nici nu vreau să mă gândesc că ar putea fi un început de … ramolire. Când eşti liniştită gândurile capătă o claritate anume… 🙂

        Apreciază

  1. Mi-am facut la un moment dat un tabel cu ziua din saptamana si culoarea lumanarilor sugerate sa fie utilizate. (cred ca le lusem de aici: http://www.acvaria.com/lumanari.php?p=simboluri)
    Atunci am constatat ca era cam greu de gasit lumanari colorate in nuantele dorite de mine, dar pana la urma am facut o mica colectie! 🙂
    Totusi nu am reusit sa fiu consecventa si recunosc ca nici mirosul lor nu era ce-mi doream…
    As fi tentata sa o iau de la inceput, dar utilizand cristalele. Dar pentru asta trebuie sa mai studiez ceva… mai mult! 😀

    Apreciat de 1 persoană

    1. Într-o anumită perioadă citeam şi eu destul de mult, mai tot ce-mi pica în mână, despre cristale, chiar şi lumânări, zilele săptămânii…, iar siteul Acvaria cred că l-am răsfoit luni la rând. Chiar e nevoie de consecvenţă şi încredere în ceea ce vrei să faci. O seară frumoasă, Suzana! 🙂

      Apreciază

  2. Ce interesant! Eu altfel le văd, dar poate mă voi conforma studiilor! Lunea, la mine e cam maronie, marțea un gri elegant, miercurea o văd roșie, nuanța Tizian, joia e categoric de un galben deschis spre portocaliu, vinerea e albastră, dar senină, sâmbăta galben-aurie, iar duminica de un argintiu spre alb, nu știu de ce! Mereu le-am văzut așa! O zi superbă și colorată îți doresc! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. La tine se simte clar educaţia artistică, rafinamentul combinării culorilor într-o anumită ordine bine stabilită, foarte strâns legată de felul în care simţi zilele, trecerea lor, de cum aripile se desfac de-a lungul săptămânii, puţin câte puţin. Înclin să-ţi dau dreptate, dar, totuşi marţea aş păstra roşul, de la roz pal până la cea mai închisă nuanţa a sa. O seară minunată să ai, dragă Mirela! Mulţumesc! 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

VeroVers

Versuri din tinereţe - şi nu numai

ganduri

" Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele, până când lumea mea prelungă şi în nesfârşire se face coloană sau altceva mult mai înalt şi mult mai curând". Nichita Stanescu.

Micile Mizerii

POVESTE CU PERSONAJE IMAGINARE, CONŢINUT AMBIGUU ŞI SFÂRŞIT NEDEFINIT

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

why is a raven like a writing desk?

writing letters to my thought mates

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Mala Teaha

photography, painting & color

lt.mala

ca o filozofeala si-n loc de...

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

Spațiu dedicat evoluției personale

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging