Parfumul seducţiei

Conversaţia se lega anevoie, dar odată începută…

-Am avut o relaţie cu o femeie din cauza căreia am avut nevoie de multe şedinţe la psiholog. Părinţii mei au fost profesori… Era ceva mai mare ca vârstă, decât mine şi cred că m-a vrut doar pentru bani. Banii, cât mai mulţi, sunt indispensabili, nu-i aşa doamnă?!? Mi se adresă aruncându-mi o privire, în oglinda retrovizoare, ce ar fi vrut să zică „ştiu eu cel  mai bine”. Dar, acum, gata! Cele mai importante persoane, pentru mine, sunt soţia şi copilul meu.

Debitul verbal, aparent dezlânat, m-a făcut să cred că rămăsese ceva, acolo, o rană pe suflet, necicatrizată definitiv.

Oare ce, din atitudinea sau înfăţişarea mea, l-au făcut să mi se adreseze astfel? O fi fost doar unda de parfum care, cred că persista plăcut în jur, ca o înflorire abia adiind în fapt de primăvară?!?

Mă obişnuisem cu notele florale din… simţind că îmi întregesc ţinuta, că fac parte din însăşi personalitatea mea. Dar dacă tocmai el, parfumul…

Eu am iubit-o şi ea… nu a mai continuat, lăsându-ne să ne imaginăm că el, un băiat tânăr, dintr-o familie bună, cu visuri mari, a fost prins în mrejele unei femei cu experienţă de viaţă.

Dragostea lor o fi fost năvalnică, cum este orice lucru interzis, cu speranţe şi elan tineresc, de o parte, iar de cealaltă doar interes.

Îmi imaginam o „Ea”, ale cărei ursitoare fuseseră cam distrate, nereuşind să înduplece Destinul a-i dărui o inteligenţă ascuţită, o frumuseţe aparte, daruri de preţ, iar, pentru asta, a trebuit să muncească mult, în fiecare zi a vieţii ei pentru a compensa, oarecum, aceste neajunsuri. Cu o determinare de invidiat a învăţat secrete, ascunse multora, ale seducţiei, ale vieţii însăşi, absorbind esenţa acestora, reuşind să-şi pună în evidenţă şi chiar să îmbunătăţească, unele atuuri pe care le avea.

Seducţia are propriile ei reguli, iar persoana care le stăpâneşte, cu adevărat, le poate ridica la rang de artă, jonglând cu ele spre a-şi satisface propriile interese.

Iubirea lor s-a mistuit pe meleaguri străine, departe de casă, dar de prea multă patimă arzândă, i-a lăsat istoviţi, doar cu amintiri înmiresmate. Când „Ea” a  crezut că este pregătit să dea piept cu viaţa, cu orice îi va aduce în cale, l-a eliberat de sub puterea seducţiei sale deschizând larg poarta coliviei aurite, lăsându-l să se bucure de tinereţe aşa cum va şti mai bine.

Îmi părea, sincer, rău pentru el şi pentru experienţa prin care trebuise să treacă. Viaţa ne aduce în cale persoane care au rolul de a ne învăţa ceea ce trebuie să ştim pentru a ne desăvârşi, iar dacă nu trecem testul acestor învăţături, experienţele se vor repeta, iar şi iar, până când ne vom trezi cu adevărat.

Încercam să-mi imaginez, în acelaşi timp, ce parfum ar fi putut folosi „Ea”. Să fi fost acelaşi pe care eu îl purtam în acea zi sau doar unul asemănător?!?

Les Ors de Versailles  un parfum reprodus după reţetele de acum 250-300 de ani, găsite în arhivele palatului Regelui Soare, ce poartă cu el comorile nepreţuite, poveştile de amor şi trădările, intrigile ţesute între zidurile care au văzut şi auzit atâtea încercând să respecte cât mai mult formulele originale, ingredientele naturale folosite în acele vremuri.

Se deschide cu note suave de pară caramelizată şi grapefruit roz, având ca note de mijloc iasomia şi zambilele roz, care se sting în notele de bază ale ambrei şi moscului alb, miresme de pământ, lemnoase, ce par a extinde textura caldă, oarecum dulce, a întregii poveşti, delicată, jucăuşă, romantică, floral-fructată.

Acest parfum îmi este mereu aproape, nu numai datorită miresmelor sale, ci şi faptului că l-am câştigat la un concurs fulger organizat de o prietenă dragă mie.

Seducţia, după părerea mea, este o armă cu două tăişuri a cărei mânuire neatentă poate lăsa răni adânci de ambele părţi.

Povestea a fost scrisă pentru tema aleasă de Ella, în cadrul Clubului Condeielor Parfumate, următoarele provocări fiind:

-în data de 7 mai cu tema „Parfumul personajelor din romanul Moarte pe Nil de Agata Christie„,
-în data de 21 mai cu tema „Parfumul magazinelor de altă dată„.

Reclame

22 de gânduri despre „Parfumul seducţiei”

 1. Citeam o data unde ca sunt 10 reguli în a seduce pe cineva si una dintre ele era sa-ti alegi corect „victima”! Trebuie sa-i lasi impresia ca esti o persoana dorita si de altii, ca … personajul povestirii tale a fost foarte neatent! 🙂 A cazut bietul de el în mrejele seductiei! In schimb parfumul ales de tine, ma sedus! Miroase asa de bine si este cu adevarat floral-fructat! Spui ca seductia este o arma cu doua taisuri …. asa o fi! Dar spune-i asta unui adolescent! Te va crede? 🙂
  Sa ai o duminica … seducatoare! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. … În mod sigur nu mă va crede, pentru că aşa suntem noi, oamenii, de obicei… până nu ne izbim singuri cu capul… sau poate nici atunci. Personajul meu s-o fi lăsat prins în mrejele iubiri fără a mai ţine cont de nimic. Duminică cu parfum de poveste, Ella! 🙂

   Apreciază

 2. O boare parfumata cred ca trezeste cel mai puternic amintirile. Si in memorie, nu stiu cum, ramane aroma. Asta spun din experienta proprie, cand am tot cautat un parfum si i-am descoperit aroma dupa mai bine de 20 de ani! 🙂 Bineinteles ca ar fi fost mai simplu sa ii stiu denumirea… 😀
  Frumoasa povestea ta parfumata!
  Un weekend dupa dorinta, draga Dana! ❤

  Apreciat de 1 persoană

 3. Se știe că parfumul trezeşte cele mai puternice amintiri.Seducția nu începe întotdeauna cu iubire, dar o poate naște de ambele părți.
  Parfumul brandului Parfums Du Chateau De Versailles e frumos, cald și dulce ca o zi de vară, îmi pare ușor tropical. Un parfum bine lucrat, potrivit verii timpurii, dar și primăverii. O duminică frumoasă!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Este, într-adevăr, un parfum puternic și subtil, floral-lemnos, cu un siaj destul de persistent, ceea ce cred că ar fi de mare ajutor în a prinde pe cineva în mrejele seducției, ținându-l captiv pentru o perioadă de timp, dar cred că mai depinde și de persoana care îl poartă. O duminică plină de bucurii să ai, Mirela! 🙂 … aș mai fi avut de spus atâtea…

   Apreciat de 1 persoană

   1. Aaaa, scrisesem și în comentariul de pe blogul tău, dar am șters… doar un loc sigur de unde să-mi procur unul, măcar, din parfumurile cu care atât de mult ne … amețești, pur și simplu, ținând cont de faptul că mai spui și că ar avea prețuri accesibile… 😀 Mulțumesc!

    Apreciat de 1 persoană

 4. Sedus, abandonat, cele dou talgere ale balantei pe care seducatorul le inclina dupa propria vointa pentru ca seducatorul e mereu lucid…
  Tulburator parfumul povestii tale, tulburator parfumul din poveste.
  Nu l cunosc dar cu siguranta e special.
  Cred ca acesta e atributul potrivit inui parfum care amprenteaza memoria celui care il foloseste sau de care ii aminteste…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Sedus, abandonat, în mod sigur dezamăgit de finalul poveştii în care a crezut, cu răni încă necicatrizate, cu amintiri… parfumate, ce vor dura mult mai mult decât vrea să accepte. Cred că de cele mai multe ori clipele de fericire îşi cer răsplata… Mulţumesc pentru trecere şi cuvinte. Parfumul e într-adevăr… tulburător. 🙂

   Apreciază

 5. Seductie, seducere…ambii au practicat jocul periculos al dansului pasiunilor, ca poate, nu au stiut la ce se inhama si la ce se supun, asta e alta poveste. Imi pare rau pentru el. Povestea e inca vie acolo, inca il apasa, inca are sperante cu toate ca, declarativ le apartine sotiei si copilului. In fapt nu e asa. Seductia e si amara, din pacate.
  O saptamina plina cu soare, liniste si parfum de primavara!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Iubirile de acest fel sunt cu adevărat cotropitoare și îți golesc inima, deși la început aduc a fericire, dar, în final, se transformă în dureri. Uneori, chiar și cu lecția învățată, ajungi tot într-un abis înfățișat în culme…
  Însă, inima se desfătă în pasiune. Nu putem ucide asta…nici nu trebuie poate.
  Seară edenică 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 7. O poveste de iubire care nu s-a consumat pentru cel care iubea (mai mult) va ramane (cred) mult timp in suflet (poate pentru totdeauna, dar tot mai… tulbure, ca un fum, de fapt). Sunt aproape sigura ca personajul tau s-ar lecui de regrete in momentul in care ar intalni-o pe „Ea”. Ma mai gandesc la o „varianta”… Poate ca „Ea” a ales sa plece intelegand ca trecerea anilor nu va fi blanda cu ea si n-a avut puterea de-a „risca” o despartire la momentul ales de el – poate ca si ea a suferit cand a plecat. 🙂
  Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana minunata!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Oamenii se strecoară ușor unul sub pielea celuilalt, ca un parfum fără de care nu am fi cu adevarat noi. Cand unul dintre cei doi își lasă amanet iubirea într-un regret ce seamănă „cu ce ar fi fost dacă” …povestea nu e terminată.

  Frica poate lua forme diferite. O prietenă de-a mea spunea că ea alege să traiasca fericita decat sa ramana in nefericiri intrebandu-se mereu cum ar fi aratat viata ei. Si acum, dupa 20 de ani, sunt impreuna. El 50, ea 63. Ea zici ca are 50, el…nu. O lume bizara in care parfumul iubirii se simte diferit. Eu cred ca cel purtat de cei curajosi se simte altfel. Stiu ce zic, rar sunt cea curajoasa…dar cunosc oameni minunati ce miros divin. Exact ca povestea asta…parfumata.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Așa e. De cele mai multe ori nepotrivirile nu le simțim de la bun început, iar cel care are un motiv ascuns, de cele mai multe ori, știe să-l camufleze în intenții bune. După o anume perioadă întrebările de genul ”ce-ar fi fost dacă…” nu-și mai au rostul, iar oamenii curajoși, care știu să smulgă de la viață tot ceea ce își doresc merită aprecieri. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 9. Buna seara…. Buna dimineata… Alege, te rog, ceea ce iti pare mai potrivit. 🙂
  Stiu, ajung tare tarziu sa citesc povestea dar trebuie sa spun ca am perioade foarte lungi in care nu am timp liber deloc. Nu exagerez. Viata in afara tarii e ciudata, interesanta, palpitanta si mult diferita.
  Mi-a placut povestea, mi-a placut modul de abordare a temei. Seducatori, din ambele tabere (barbati si femei adica), vor exista cat vor fi oameni pe Pamant. Povesti de acest fel, la fel. Important e ca acela care iubeste mai mult, cel care pica pe locul doi intr-o astfel de poveste, sa gaseasca in el insusi taria de a depasi intamplarea. Unii pot, altii nu prea, altii deloc. Unii macar recunosc ca au sau au avut nevoie de ajutor, precum personajul tau. 🙂
  Multumesc mult pentru poveste! 🙂

  Apreciază

  1. Bună seara, acum când îţi răspund! „Niciodată nu e prea târziu.” 🙂 Din comentariile Mirelei, pe grup, am înţeles că eşti foarte ocupată şi chiar îţi mulţumesc pentru că ai citit povestea şi ai mai şi lăsat comentariu. Viaţa ne oferă fel de fel de încercări cărora noi le facem faţă mai mult sau mai puţin bine. Depinde de resursele fiecăruia. Mulţumesc pentru trecere şi cuvinte! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s