Azi, Lună Nouă în semnul Săgetătorului

Ne naștem puri, perfecți, aureolați de lumină, dar, undeva pe drum, de-a lungul vieții, ne sunt impuse încorsetări, tipare sau și mai rău ni le autoimpunem din dorința neverosimilă de a semăna cu ceilalți, de a ne uniformiza ideile, gândurile, trăirile, de a ne încadra în șabloanele fixate de nu se știe cine anume.

Fără a fi obligați de a urma traiectorii dinainte stabilite, nu trebuie să ne mai dorim a fi asemeni celor din jur. Cred că ne-ar fi mult mai ușor să fim sinceri cu noi înșine, iar dacă ceilalți iubesc roșul nu este greșit ca tu, cel unic, să adori de verdele, să fii altfel, să respecți alegerile făcute cu inima și să te simți confortabil în pielea ta, chiar de asta înseamnă a depăși contururile trasate.

imagine: Pinterest

Astăzi e Lună Nouă, în semnul Săgetătorului, ceea ce ne îndeamnă la reflecții, la a privi spre tot ceea am parcurs în acest an, la tot ce am realizat, a trage linie și a  analiza cât de departe am ajuns în împlinirea celor dorite la începutul anului. Am avut nevoie de răbdare, atunci când toate păreau să stagneze, am depășit momentele de cotitură, am înflorit sub deschiderea inimii către frumos și bun.

Cred că am evitat și capcanele impuse de gândurile prea multe și învălmășite, de trăiri care păreau a veni din afara noastră. Am făcut de multe ori un pas în spate, nu pentru a ne retrage definitiv, ci pentru a lăsa liniștea să învăluie totul, să putem privi detașat la ceea ce în acel moment părea să ne încorseteze.

Tot ce putea fi primit ușor, tot ceea ce păream a merita sau nu, la un moment dat, ne-a adus într-un loc din care am înțeles necesitatea sub toate formele ei. Acum e timpul să primim provocarea Universului de a ne deschide spre a primi mai mult din toate sursele cunoscute sau necunoscute nouă, să avem credința că ni se vor releva toate cele de care avem nevoie cu o susținere infinită, necondiționată.

Să știm a cere și a primi cele ce am cerut cu bucurie și recunoștință. 🙂

13 gânduri despre „Azi, Lună Nouă în semnul Săgetătorului”

  1. O minunata invitatie la meditatie, la introspectie. 🙂
    Sa stim sa cerem, dar mai ales sa stim sa primim! Ai observat, sunt sigura, cat de des si de usor cer oamenii si cat de rar isi arata recunostinta atunci cand primesc ceea ce au dorit.
    Weekend minunat iti doresc sa ai, Dana draga! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. De multe ori mai ratăm invitațiile primite și ar fi păcat să o facem și de această dată. Recunoștința este putere, puterea de a mulțumi, de a accepta tot ce este minunat în viața noastră, cred eu.
      Să-ți fie weekendul după placul sufletului, Diana! 😊

      Apreciază

  2. Sper ca tot ce ai scris aici atat de frumos, implementezi! 🙂
    Recunosc ca din ce in ce spre deloc ma mai uit la zodii, desi am luat o carte de astrologie, dar inca
    e in asteptare. Oricum, daca mi se pare importanta pozitia astrelor la nasterea unui om, toate zicerile zilnice, iarasi recunosc, ma calca pe nervi. 🙂
    Un weekend minunat, draga Dana! Universul este mereu cu noi sau in noi, nu stiu cum ar fi mai corect, totul este sa nu devenim amnezici! 😀
    Pupici!

    Apreciat de 1 persoană

    1. M-ai cam dibuit. De cele mai multe ori rămân la stadiul de citit sau de scris.
      Cred că primii pași sunt mai greu de facut, iar eu tot amân asta… 😁
      Mulțumesc mult, Suzana dragă! Voi încerca să mă feresc de amnezie.
      Minunat Să-ți fie și ție weekendul! 😊😘

      Apreciază

  3. Cu primitul pare să fie mai ușor, pentru că nu alegem noi, iar un „mulțumesc” și un gând de recunoștință nu e greu să le exprimăm. Mai greu e cu cerutul, adesea neștiind ce ne este cu adevărat de folos.
    Îți doresc să faci mereu alegerile cele mai bune, Dana! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Mulțumesc pentru îndemn, chiar aveam nevoie să mă gândesc la anul ăsta tumultuos… Da, a fost un an plin cu de toate… Într-adevăr recunoștința și mulțumirea primează, deși au dus o bătălie strânsă cu frustrările și limitările… Dar uite că la final am înțeles că-i important să știm să cerem însă… să cerem nu ceea ce noi ne dorim, ci ceea ce avem nevoie să primim. O lecție pe care-am învățat-o chiar acum, la sfârșit de an. Asta îți doresc și ție Dana, să primești ceea ce ai nevoie. Și te îmbrățișez cu drag. 💖

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

VeroVers

Versuri din tinereţe - şi nu numai

ganduri

" Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele, până când lumea mea prelungă şi în nesfârşire se face coloană sau altceva mult mai înalt şi mult mai curând". Nichita Stanescu.

Micile Mizerii

POVESTE CU PERSONAJE IMAGINARE, CONŢINUT AMBIGUU ŞI SFÂRŞIT NEDEFINIT

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

why is a raven like a writing desk?

writing letters to my thought mates

Cosmisian - Neoproză „smart emotional”

Mouelle Roucher „Eratele sunt mai bune decât ciornele publicate. Eratele sunt răzbirea unui scriitor care spune adevărul.” ~ Lucette „Degetele tale sunt definiția sofisticată a unui semn de carte perpetuu”

Mala Teaha

photography, painting & color

lt.mala

ca o filozofeala si-n loc de...

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

Spațiu dedicat evoluției personale

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging