Rezoluţii şi experienţe

În serile târzii când soarele aprinde vâlvătăi peste vârfuri de pădure, iar frunzele foşnesc în dansul lor perfect, de la desprinderea de ramuri până la atingerea graţioasă a pământului ce le acceptă căldura cu recunoştinţă, deasupra oraşului tăcut ce-şi aşterne panorama arămie la picioarele noastre, cu un cocteil proaspăt turnat în paharele aburinde, parcă, e ceasul magic al bilanţurilor zilei,  al anului ce stă să se încheie, a vieţii trăite până în acest moment.
cartonase-yo-1-01-aaa-e1476180662558Când toate calculele făcute sunt pozitive merită  sărbătorite  cu  ceva fin şi cred că ar fi suficient să folosesc doar câţiva stropi din siropul YO care adună în el gustul sălbatic al fructelor alese cu grijă alături de  cel al experienţei de 60 de ani,  ani de reţete şi încercări trecute cu brio de filtrul celor mai aprigi critici, mai mari sau mai mici. Siropul de zmeură ar fi cel ales de această dată, care se lasă combinat cu alţi câţiva stropi de lime, înviorândul cu o băutură alcoolizată, doar atât cât să scoată în evidenţă aromele folosite, obţinând astfel licoarea perfectă.

 

Provocarea lansată de BlogalInitiative, prin care ar trebui să-mi stabilesc 5 rezoluţii de atins până la vârsta de 60 de ani, m-a cam pus pe gânduri, îndemnându-mă la introspecţie.
Privind în urmă, îmi dau seama că timpul zboară tăcut, îşi urmează cursul fără a putea fi oprit, iar noi trecem prin viaţă cu satisfacţii, mai mari sau mai mici, cu vise atinse, care au fost urmate cu dinţii strânşi până la împlinire, uitate în bătaia vântului, sau ancorate în realităţi trecătoare, adunând în timp pulbere de stele care ar avea nevoie doar de o baghetă magică pentru a le duce spre limanul împlinirii.
csm_jobilaeum-2_666eb9514a20, 40, 60 – trei paşi rapizi care ne duc spre vârsta ce ar trebui să ne facă a ne simţi realizaţi cumva, mulţumiţi de ceea ce am trăit.

60 de ani, o vârstă plină, oarecum rotundă, o vârstă a maturităţii depline în gândire, a automatismelor de zi cu zi ajunse la desăvârşire, a bucuriilor adunate nu doar în albume cu fotografii ci şi în simţăminte, a siguranţei lucrurilor bine făcute, a unui suflet rămas tânăr, în ciuda anilor trecuţi în grabă, în prea mare grabă.

Mă aflu undeva alături de cel de-al doilea pas, privind cu încredere spre viitor şi cu nostalgie spre anii copilăriei, căci vremurile acelea, oricât de mult ne-am dori, nu se mai întorc. Surâsul bunicii, sfaturile ei cu privire la drumul de urmat în viaţă, prima rugăciune învăţată, parfumul rufăriei albite sub clar de lună pusă la păstrare, apoi, printre săculeţi cu lavandă şi mentă sălbatică cu mireasmă ameţitoare, păstrând parcă pentru totdeauna razele soarelui în ţesătura lor, bunătăţile ascunse prin dulapurile de nuc din camera cea bună în aşteptarea năzdrăvanilor dragi.

De aici aş putea porni cu stabilirea hotărârilor şi paşilor de urmat pentru a-mi atinge ţelurile propuse.

1Surâsul bunicii- este de neuitat şi pentru a avea zâmbetul acela de om împlinit, mulţumit de trecerea sa, de ceea ce i-a oferit viaţa, ar trebui să renunţ, poate, la un viciu, la singurul şi cel mai de neînfrânt, până acum. Să fac sport sau să deprind, măcar, obiceiul unui mers rapid 30 de minute zilnic, căci sănătatea e unul din secretele care ne păstrează nu numai trupul, ci şi sufletul tinere pentru mai mult timp, iar asta se poate oglindi pe chip, negreşit.

2 – Sfaturile ei- printre care se regăseşte si acela de a gândi mai mult înainte de a-mi pierde răbdarea, de a-mi oferi răgazul necesar unei respiraţii profunde care ar avea darul de a curăţa de negativitate şi vorba, şi gândul, ducând astfel la o mai bună înţelegere, o mai bună stăpânire de sine  şi cunoaşterea în profunzime a propriei persoane.

3Prima rugăciune învăţată ar putea însemna şi primele acorduri pe clape de pian, mângâiate de degetele unei fetiţe timide, niciodată definitivate, dar care ar avea ocazia să exerseze acum, când a ajuns la maturitate, până la învăţarea câtorva valsuri de Chopin, măcar.
4Parfumul cel sălbatic al Toscanei aş vrea să-l simt mai mult decât orice, să mă las mângâiată de razele soarelui, să mă bucur de nesfârşirea livezilor de măslini, a plantaţiilor cu viţă de vie, să vizitez Florenţa, Pisa, Chianti, Coasta Etruscă şi nu în ultimul rând Vinci, oraşul unde s-a născut geniul renaşterii.
Bunătăţile. Ar fi o mare realizare să-mi reuşească reţetele celui mai pufos şi aromat cozonac care s-ar putea face vreodată, a celor mai gustoase, fragede şi îmbietoare prăjituri, a celor mai sănătoase, hrănitoare şi apetisante feluri de mîncare. 
60-de-ani
Când toate aceste obiective vor fi atinse, apropiindu-mă de vârsta la care au fost propuse a se realiza, cred că şi aniversarea va fi mai dulce, mai plină de arome şi culoare, asemeni siropurilor Yo care „sunt originare din Austria, fiind cel mai popular brand de siropuri de fructe. Apreciat în egală măsură de copii și de bunici, siropurile YO sunt făcute din fructe de cea mai bună calitate, supuse unui sistem de control al calității fructelor extrem de riguros” şi care ne umplu viaţa de fructe şi savoarea lor.

4 gânduri despre „Rezoluţii şi experienţe”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Ganduri rescrise

„Cele mai vechi și scurte cuvinte – „da” și „nu” – sunt cele care necesită cea mai multa gândire.” (Pitagora)

Fericirea dintr-o clipă

...asortată unui gând bun.

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

La porțile Atlantidei

Dincolo de teamă se află toate răspunsurile

gand in zbor

ganduri fugare

Aura B. Lupu

Eu. Și atât.

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro și pe ocartenescrisa.ro

Gara pentru noi

blogul Renatei

Fata din vis

Viata e un exercitiu fara repetitie.

%d blogeri au apreciat: