Alchimie cu Marius Matache

 

Ne amintim, desigur, de marele fenomen cultural „Cenaclul Flacăra”, care a încântat publicul larg, adunând fani de prin toate colţurile ţării, în timpul căruia, reprezentativă a fost muzica folk ce a luat amploare. Cu nostalgie ne gândim la acele vremuri, unii din noi, dorind să ascultăm mai multe piese  actuale din acest gen muzical, peste care a trecut timpul dar, nu s-a demodat.

Am descoperit, nu fără o oarecare surpriză, plăcută dealtfel, că mai sunt interpreţi ce vor să relanseze acest gen, readucându-l în atenţia iubitorilor de muzică bună şi dacă aţi crede că doctor în chimie, blogger, artist atipic şi interpret de indie& folk, nu au nimic în comun, ei bine, vă înşelaţi, căci toate aceste aptitudini şi-au făcut cuib într-o singură persoană, aceea a lui Marius Matache, unul dintre cei pentru care muzica înseamnă cu adevărat ceva.

Are deja scos un prim album, ce a avut vânzări neaşteptate, urmând ca tirajul să fie suplimentat, lansat în 28 de oraşe, iar acum lucrează la cel de al doilea ce se vrea o adevărată „Alchimie” între retro-rock şi folk, cu un fond muzical special pentru care s-au folosit instrumente „vintage”.

Ce ai spune să te laşi purtat pe aripi de poveste, una muzicală cu 11 capitole, care începe, aşa, pe o vreme ploioasă, cu vânticel şoptind printre ramuri, iar tu, privind de la fereastra camerei tale, ce se află într-un han, în şemineul căreia trosnesc lemne împrăştiind miros de fag, aducând aventurile unui alchimist în plăsmuirea ta, urmându-l prin ploaie, ascultându-i gândurile, ideile şi sentimentele ce se înlănţuie firesc în această naraţiune, iar apoi se pierde în zare, odată cu un tren ce se îndepărtează, lăsând locul imaginaţiei de a sfârşi sau continua povestea după bunul plac?

Ar fi o experienţă minunată, zic eu, una inedită, plină de farmec şi neprevăzut.

Dar pentru ca aceasta să devină realizabilă, cel care a iniţiat acest proiect, adunând în jurul său oameni de valoare, are nevoie de ajutor, de sprijinul nostru, al celor care iubim muzica, pe care îl putem acorda prin intermediul unei campanii de crowdfunding, ce se bazează pe contribuţia unui număr mare de persoane cu sume mici prin intermediul internetului, de obicei. Şi dacă tot se poate porni de la o sumă modică, în acest caz doar 5 euro, cred că aşa cum un ocean este format din picături, în acelaşi fel, acest proiect poate deveni un vis realizat.

Cum am putea rămâne insensibili în faţa unor asemenea versuri, linii melodice, voci, a unui artist care spune: „… am <nebunia> de a demonstra că folkul poate mişca din nou mase, că poate fi mai mult decât un om şi o chitară, că poate fi vizibil” ?

Dar, mai frumos în toată această campanie de susținere este faptul că pentru orice sumă donată (5, 10, 20… euro) fiecare va primi ceva la schimb. Nu-i așa că merită? 🙂

Şi ca o iluzie-n amurg
Tu vei răsări în calea mea 
Alergând sub stele ce se scurg
Spre o altă lume vom pleca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Oala lumii

cu lingura prin oalele altora...

Texte pe față

Zic ce-am de zis

Doar un leu

Blog despre importanta fiecarui leu

Floare de Colt

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Kundalini

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

O carte nescrisă

Mă puteți citi pe monasimon.ro

Ramona spune

Am pareri si nu le pot tine doar pentru mine.

Colţ de suflet

,,Desenează-ţi viața ȋn culorile preferate! Stă ȋn puterea ta!''---Florina Popa Dumșe

DINCOLO DE MINE

in spatele tacerii, se ascunde tipatul

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

Se mai întâmplă

De obicei râd, dar uneori nu.

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

MiluJurnal

Jurnal de lectură, călătorie, capricii și delicii

ialinascrie

Drumuri spre lumina

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

blogdezâmbit

,,Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.''

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

La porțile Atlantidei

Dincolo de teamă se află toate răspunsurile

%d blogeri au apreciat: